Greco 2003

  • DOC Greco di Molise
  • Di Majo Norante
  • Alkon numero: 552457
  • Hinta: 11.95 €

Greco on valkoinen Kreikasta kotoisin oleva rypäle mutta viiniä siitä tehdään pääasiassa Italiassa Campanian maakunnassa. Molise on DOC-alueena varsin uusi. Se sai luokituksensa vuonna 1998. Viiniä alueella on viljelty Etruskien ajoilta. Kiitos muutaman energisen ja vientiin suuntautuneen tuottajan, alue on viimevuosien aikana noussut jälleen viininystävien huulille.

Di Majo Noranten vuonna 1968 perustettu viinitalo sijaitsee Molisen maakunnassa Campomarinon kaupungissa, Adrianmeren rannalla. Talon omistaa Luigi di Majo, mutta nykyään operatiivisessa johdossa toimii hänen poikansa Alessio di Majo. Di Majo Noranten talo on erikoistunut tuottamaan viinejä alueensa perinteisistä lajikkeista. Viinitarhoja talolla on noin 50 hehtaaria ja niiden alueella viljellään lajikkeita kuten aglianico, tintilia, montepulciano, sangiovese, prugnolo gentile, greco, falaghina, moscato reale, malvasia ja bombino. Osa talon viljelyksistä noudattaa luonnonmukaisen viljelyn periaatteita. Talon kokonaistuotanto vuodessa on noin 100 000 pulloa. Talo tuottaa viinejä modernilla tekniikalla ja hyödyntää konsulttiapuna kuuluisaa enologia Riccardo Cotarellaa (kts. Falesco). Di Majo Norante on Molisen maakunnan ainoa merkittävä laatutuottaja.

Viinillä on kirkas ja kullankeltainen väri. Tuoksu on puhdas, hieman kehittynyt, eksoottisen hedelmäinen ja moniulotteinen. Siitä voi aistia aprikoosia, ananasta, limeä ja persikkaa. Maku on kuiva, raikkaan hapokas, täyteläinen ja mehevän hedelmäinen.

Minkä kanssa?

Tämä on loistava viini hieman marinoiduille ja grillatuille äyriäisille, sekä aromaattisemmille kalaruoille yrttien ja valkosipulin siivittämänä.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja