Gran Canarian 10 parasta nähtävyyttä

Kaipaatko tekemistä auringossa paistattelun vastapainoksi? Tutustu Gran Canarian kulttuuri- ja luontokohteisiin.

Maspalomasin hiekkadyynit

Playa del Inglésin niemen kärjessä levittäytyvät Maspalomasin dyynit ovat mitä mainioin paikka upottaa varpaat hiekkaan. Dyynit on luonnonsuojelualuetta, ja niiden lähellä kohoaa kaunis El Faro de Maspalomasin majakka.

Kaupunkitunnelmaa Las Palmasissa

Reilun 300 000 asukkaan Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki ja Gran Canarian ainoa paikka, jossa pääsee kaupunkielämän makuun. Tutustu vanhankaupungin Unesco-listattuihin, keskiaikaisiin Vagueta-kortteleihin, shoppaile Trianan ostoskadulla ja pulahda vilvoittelemaan Atlanttin aaltoihin Las Canterasin, Las Alcavanerasin tai San Cristobalin rannalla.

Kiehtovimmat museot

Las Palmasissa pääsee nauttimaan myös kuvataiteista. Centro Atlántico de Arte Moderno on mainio nykytaiteen museo, jonka peruskokoelmassa on kanarialaista ja kansainvälistä taidetta 1900-luvulta. Lisäksi esillä on vaihtuvia näyttelyitä.

Kolumbuksen arvellaan pysähtyneen Las Palmasissa vuonna 1492. Löytöretkeilijälle omistettu museo majailee Casa de Colón -nimisessä talossa, jonka aiemmat asukkaat olivat kaupungin kuvernöörejä. Museossa on esineistöä ja tietoa Kolumbuksen matkoista, valtamerilaivoista ja Las Palmasin historiasta.

Kiinnostavimmat kirkot

1700-luvulta peräisin oleva Basílica de la Virgen del Pino on pyhitetty Gran Canarian suojeluspyhimykselle, jonka kerrotaan ilmestyneen läheisen männyn latvassa 1400-luvulla. Tarina teki paikasta nopeasti suositun pyhiinvaelluskohteen.

Johannes Kastajan katedraali Arucasissa on paikallisten arkkitehtien ja taiteilijoiden taidonnäyte. Se on rakennettu vuonna 1909.

Luolakylä Guayadeque

Guayadequessa niin asunnot, ravintolat, kirkko kuin museokin on hakattu kallion sisään. Luola-asumukset ovat paikallisten keskuudessa suosittuja loma-asuntoja.

Puerto de Mogán

Viehättävä Puerto de Mogán on rakennettu veden äärelle. Monien kanaviensa ja siltojensa vuoksi se on saanut kutsumanimen ”Kanarian Venetsia”. Idyllinen pikkukaupunki valkoiseksi rapattuine taloineen, kukkaköynnöksineen ja sataman aalloissa keinuvine veneineen on romanttinen päiväretkikohde.

Papukaijojen Palmitos Park

Palmitos Park on mainio vierailukohde koko perheelle. 20 hehtaarin alueella on tuhansia papukaijoja ja muita eksoottisia lintuja, joista suuri osa lentelee puistossa vapaasti. Lisäksi puistossa näkee liskoja, perhosia, kaloja ja apinoita. Näköalat hivelevät silmiä.

Lumoava kasvitieteellinen puutarha

27 hehtaarin kokoisen Jardín Botánico Canario Viera y Clavijon perusti 50-luvulla ruotsalaisbotanisti Sven Erik Sventenius. Tafira Bajan kylän läheltä löytyvä puutarha hemmottelee vieraitaan tuhansin ihastuttavin kasvein ja kukkasin.

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: Islas Canarias Kanariansaarten matkailutoimisto, SXC, Wikimedia Commons, Finnmatkat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja