Grace Kelly hurmaa klassikkoelokuvassa AVAlla

Yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista rikoselokuvista, Takaikkuna, nähdään tänään AVAlla. Elokuvaa tähdittää upea Grace Kelly.

Yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista Hollywood-tähdistä, Grace Kelly, ihastuttaa tämän illan AVA Elokuvassa. Valokuvamallista ja Hollywood-tähdestä Monacon ruhtinattaren korkokenkiin astellut Kelly ehti lyhyen, mutta vaikuttavan ja mieleenpainuvan uransa aikana tehdä 29 elokuvaa, joista kaunotar oli ehdolla niin Oscar- kuin Golden Globe -palkintojenkin saajaksi. Kelly voittikin muun muassa parhaan naispääosan Oscar-palkinnon elokuvasta Mies, jonka minulle annoit.

Viimeinen elokuva, jonka näyttelijä teki, oli vuoden 1956 Skandaalihäät. Sen jälkeen kaunotar vaikutti enimmäkseen miehensä Rainier III:n käsipuolessa Monacon ruhtinattaren tehtävissä.

Kelly menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa ollessaan vain 52-vuotias. Mukana autossa oli Kellyn Stéphanie-tytär, joka kuitenkin selviytyi onnettomuudesta.

Jännitystä Hitchcockin tapaan

Kelly nähdään torstai-iltana AVAlla Alfred Hitchcockin ohjaamassa ja Cornelle Woolrichin novelliin, It Had To Be Murder, perustuvassa elokuvassa Takaikkuna, joka keräsi aikoinaan peräti neljä Oscar-ehdokkuutta. Vuonna 1954 valmistunut elokuva sijoittuu kokonaisuudessaan samoihin lavasteisiin. Työtapaturmassa loukkaantunut, James Stewartin esittämä, valokuvaaja viettää sairauslomaansa naapurejaan tarkkaillen. Eräänä päivänä hän huomaa outoja asioita ympäristössään ja alkaa epäillä, että kyseessä on murha. Avukseen utelias valokuvaaja saa Kellyn esittämän kauniin seurapiirineidon sekä sairaanhoitajansa.

TAKAIKKUNA AVAlla to 20.12. klo 21.00.


LUE MYÖS:


AVA

Lähteet: Wikipedia, IMDb

Kuva: AVA

Lue myös:

    Uusimmat