Googlen kohutut älylasit floppasivat pahasti - Mitä tapahtui?

Teknologiamaailmassa ei yllätyksellisyyttä ja dramatiikkaa puutu. Tästä on Google Glass -älylasit erittäin hyvänä esimerkkinä.

The New York Times pohtii laajassa artikkelissaan, mitkä seikat johtivat siihen, että Googlen älylasiprojekti meni päin mäntyä.

Älylasien julkistus otettiin vastaan mediassa suuren kohun saattelemana vuonna 2012. Monien mielestä kyseessä oli uuden sukupolven mahtava laite. Myös allekirjoittanut innostui älylasien ideasta ja niiden tarjoamasta potentiaalista sovelluskehitykselle.

Mutta nyt muutamien vaiherikkaiden vuosien jälkeen Google joutui viime kuussa toteamaan, että homma oli sitten siinä: Projekti lakkaa nykymuodossaan. 

Miksi näin pääsi käymään? Kovassa julkisessa tohinassa monelta oli päässyt unohtumaan, että Google Glass ei ollut suinkaan valmis tuote. Itse asiassa Googlen insinöörit olisivat alkujaan halunneet kehittää laitetta kaikessa hiljaisuudessa.

Mutta Googlen markkinointitiimi oli ollut aivan eri linjoilla ja se vain lisäsi bensaa liekkeihin järjestämällä mm. vuonna 2012 laskuvarjohyppystuntin: Siinä hyppääjät pitivät älylaseja päässään ja kuvasivat laskeutumistaan rakennuksen katolle, jossa oli juuri käynnissä Googlen kehittäjätapahtuma. Ja julkisuuttahan satoi roppakaupalla. 

Mutta kaiken hypen laannuttua todellisuus iski: Laitteen testaajat huomasivat älylasien olevan raakileita, ja pian Google Glassia alettiin kutsua "bugien vaivaamaksi kamalaksi laitteeksi". Myös mm. kysymykset yksityisyyden suojasta alkoivat herätä vahvemmin.

Google Glass ei kuitenkaan ole täysin kuollut. The New York Timesin tietojen mukaan älylaseja lähdetään nyt suunnittelemaan puhtaalta pöydältä, eikä niistä haluta enää pitää melua julkisuudessa, ennen kuin projekti on valmis.

Älylasien julkista testirumbaa ei siis tällä kertaa ole luvassa, mutta jotain mielenkiintoista voi silti olla Googlelta luvassa älylaseista kiinnostuneille.

Lue myös:

    Uusimmat