Google+:ssa vakava aukko – yli 50 miljoonan käyttäjän tiedot vaarantuivat

Google+-palvelussa on havaittu vakava tietovuoto, jonka seurauksena jopa 52,5 miljoonan käyttäjän tiedot vaarantuivat. Blogissaan Google kuitenkin kertoo, että korjaus ongelmaan tuotiin viikossa eikä yhtiö ole löytänyt merkkejä tietojen väärinkäytöstä millään tavalla.

Tuorein aukko löytyi Google+:n ohjelmistorajapinnasta, jonka kautta eri sovellukset voivat saada tietoja käyttäjän Google+-tililtä. Sovellukset olisivat voineet kerätä käyttäjästä tietoja, jotka eivät olleet julkisia. Näitä tietoja olivat esimerkiksi sähköpostiosoite, sukupuoli, syntymäaika, siviilisääty ja työhistoria.

Google huomauttaa, ettei aukon myötä ole voinut paljastua käyttäjän henkilötunnusta, salasanoja tai taloudellisia tietoja.

Lokakuussa Google kertoi sulkevansa Google+-palvelunsa ensi vuoden huhtikuussa ja samalla muuttavansa tapaa, kuinka Google-tilin tietoja jaetaan. Samaan aikaan Google kertoi, että noin 500 000 käyttäjän tiedot olivat vaarassa maaliskuussa löydetyn bugin vuoksi, mutta tuolloinkaan väärinkäytöksiä Google ei löytänyt.

Google+:n ohjelmistorajapinnat poistuvat 90 päivän kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja