Gladiaattorit-tähti Barbi arvioi muuttunutta kauneusihannetta: "Bikinifitness on tämän päivän Miss Suomi"

2:09
Minna "Barbi" Pajulahti kertoo, millaista palautetta saa ulkonäöstään.

Minna Pajulahdelle treenaaminen on päivän kohokohta.

Gladiaattori Barbi eli Minna Pajulahti on fitness-ammattilainen, jolla on lajista 20 vuoden kokemus. Uran varrelle mahtuu lukuisia mitalisijoja fitneksessä, voimanostossa ja kilpacheerleadingissa.

Näyttävä nainen kertoo treenaavansa kuntosalilla ympäri vuoden kuusi kertaa viikossa. Fitnesskilpailuihin valmistautuessa treenikertoihin lisätään vapaaohjelman harjoittelu ja aerobinen treeni.

Kurinalaisen treenaamisen lisäksi Pajulahti noudattaa tarkkaa ruokavaliota, jonka peruskaava on pysynyt samana 20 vuotta. Hän toteaa pitävänsä rutiineista.

– Ei kyllästytä syödä samoja ruokia tai tehdä samaa vipunostoa sivulle, koska sitä tämä laji aika lailla vaatii. Pitää olla halu tehdä toistoa, hän toteaa.

– Treenaaminen on aina ollut päivän kohokohta, ja salitreenaaminen antaa jotain, mitä en saa mistään muualta.

Pajulahti kertoo saaneensa ulkonäöstään enimmäkseen positiivisia kommentteja. Hän toteaa, että suhtautuminen lihaksikkaisiin naisiin on muuttunut sinä aikana, kun hän on ollut lajissa mukana.

– Fitneksestä on tullut kaiken kansan laji. Nykyään jokainen tietää, mitä on fitness ja mikä on proteiini. Siitä on tullut paljon yleisempää, että syödään terveellisesti ja huolehditaan itsestä, ja että naisella voi olla lihaksia.

Kun Pajulahti aloitteli uraansa, fitness oli hänen mukaansa sisäpiirin juttu, josta oli hankala löytää tietoa. Lajia ei tunnettu, ja moni sekoitti sen aerobiciin, joka oli siihen aikaan pinnalla. Pajulahden mukaan myös kauneusihanne oli 90-luvulla erilainen, sillä äärimmilleen treenatun vartalon sijaan ihailtiin missejä.

– Ehkä bikinifitness on tämän päivän Miss Suomi -kilpailu. Nuoret tytöt haluavat tulla treenaamaan salille, ja haluavat lihaksikkaan ja sporttisen vartalon, mikä on mielestäni hyvä juttu.  Enää kauneusihanne ei ole vain se, että on tosi laiha, vaan se että treenaa ja syö terveellisesti.

Gladiaattorit alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 21.4. klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja