Mainos

Gitta, 64, pukee miehensä kaunottareksi – "en tiennyt Thean olevan transvestiitti"

3:47

Thean, 74, ja Gitan, 64, rakkaustarina sai alkunsa 18 vuotta sitten palokuntanuorten leirillä.

Gitta ei tiennyt naimisiin mennessään, että Thea on transvestiitti.

– Se paljastui minulle vahingossa. Olimme muuttamassa ja tavaroita purkaessani löysin naisten vaatteita hyllyltä. Luulin, että ne olivat jääneet asunnossa aiemmin asuneelta rouvalta, mutta Thea sanoikin, että ne ovat hänen.

– Tämän jälkeen kysyin mieheltäni kaksi asiaa: Oletko korjaamassa sukupuoltasi? johon hän vastasi ei. Tähän totesin, että sitten huoran näköisenä ei lähdetä ulos. Heillehän se juttu on, että he menevät läpi kadulla normaalina naisena. Thea rakastaa pukeutua leveisiin hameisiin, kertoo Gitta miehestään.

Transvestisuus oli sairaus vuonna 2011

Gitta muistuttaa, että transvestismi poistui sairausluokituksista vasta vuonna 2011.

– Ministeri Wallin sai sen pois sairausluokituksista, mutta vasta 2011. Homolla ja lesbollahan se elämä on ollut hirveän vaikeaa kautta aikojen.

– Minä olen hetero, mutta olen naimisissa transvestiitin kanssa. Minä en yritän kilpailla kauneudessa hänen kanssaan. Tärkeintä on, että Thea on hyvännäköinen ja hänellä on kauniit vaatteet, toteaa Gitta.

Gitta ja Thea kuuluvat transvestiittien DreamWearClub-yhdistykseen, jossa on kaksi kertaa vuodessa yhteistapaaminen.

– Siellä käy ihmisiä, jotka eivät koskaan muualla voi pukeutua miten haluavat. Kahden päivän aikana vaatteita vaihdetaan tiiviisti, jopa seitsemän kertaa päivässä.

Thea ja Gitta tekevät työtä yhdenvertaisen vanhuuden hyväksi ja kiertävät vanhainkodeissa kertomassa ja kouluttamassa sateenkaarisenioreista Yhdenvertainen vanhuus-projektissa.


3:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.