Mainos

Georg Dolivo kiertää ensi kertaa kotimaassaan

Amerikkalainen Rhino Bucket -bändi on tehnyt yli 20 vuotta rupista rockia varhaisen AC/DC:n tyyliin. Moni hardrockin harrastaja tuntee bändin, mutta harvempi tietää, että laulaja-kitaristi Georg Dolivo on syntynyt Suomessa. Miehen vanhemmat ja vaimo ovat kaikki suomalaisia. Hän on viettänyt lapsuutensa kesät Suomessa.

Parhaillaan Rhino Bucket kiertää maassamme, osana Euroopan kiertuettaan. Tämä on bändin ensiesiintyminen Suomessa.

- On hienoa palata viimein kotiin bändin kanssa. Sukulaiseni ovat läsnä keikoilla, serkkupoika soittaa lämppäribändissä Screaming Jesus ja näiden keikkojen vieraslistat ovat harvinaisen pitkiä, Dolivo nauraa.

Suomalaisille tutumpi kaima, Espoon kulttuurijohtaja, laulaja ja entinen television Kivikasvo, Georg Dolivo on Rhino Bucket -rokkarin setä.

Suomalaisbändit Peeg Günt, Sielun Veljet, Hurriganes ja Popeda saavat Dolivolta kehuja.

- Hurriganes on Suomen Rolling Stones. Sen levyjä pitää olla jokaisella suomalaisella muusikolla.

Rhino Bucket koki suurimman suosionsa kahden ensimmäisen levynsä jälkeen 1990-luvun alussa. Suurelle Warner Brothers -merkille julkaistut levyt ovat nykyään loppuunmyytyjä keräilyharvinaisuuksia. Kakkoslevyn kappale Ride With Yourself oli mukana Wayne´s World -hittielokuvassa.

Grungen tapettua perinteisen hardrockin markkinat, myös Rhino Bucket lopetti toimintansa 1996. Vuodesta 2001 se on jälleen kiertänyt ahkerasti Yhdysvalloissa ja julkaissut levyjä, joista viimeisin on juuri ilmestynyt Who´s Got Mine?

Rhino Bucket soittaa tänään Tampereella, huomenna Turussa ja lauantaina Seinäjoella.

Aiheesta myös blogissa

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.