General Electric karsii 200 työpaikkaa Suomessa – vähennykset kohdistuvat pääosin Tampereelle

Yhdysvaltalainen monialayhtiö General Electric kertoo, että se aikoo karsia Suomessa 200 työpaikkaa energialiiketoiminnastaan. Yt-neuvottelut on määrä aloittaa tammikuussa. 

General Electricin tiedotteen mukaan syynä irtisanomisiin ovat tuotannollis-taloudelliset uudelleenjärjestelyt. Suunnitellut työpaikkojen vähennykset kohdistuisivat Suomessa pääasiassa Tampereelle.

Yrityksellä on toimintaa Tampereella kahdessa toimipisteessä: kompensointilaitteiden tuotantolaitos Myllypurossa sekä FACTS-projektien liiketoiminta Vehmaisissa. Ehdotuksella olisi vaikutusta erityisesti Myllypuron yksikköön. Lisäksi keskustelussa on pieni vähennystarve Helsingissä.

Yhtiön tavoitteena on karsia kustannuksiaan ensi vuonna miljardilla eurolla. General Electric työllistää Suomessa yhteensä noin 1 100 ihmistä, joista valtaosa työskentelee yhtiön terveydenhoitolaitteita valmistavassa yksikössä.

General Electric ilmoitti tänään, että se karsii eri puolilta maailmaa yhteensä 12 000 työpaikkaa energialiiketoiminnastaan.

Lue myös:

    Uusimmat