Gangsteriksi muuntautuva Johnny Depp: Olen hyväksynyt pahuuden sisälläni

Johnny Depp ei ole koskaan ollut näin paha. Elokuvassa Black Mass hän esittää James ”Whitey” Bulgeria, joka hallitsi Bostonin alamaailmaa lähes kahden vuosikymmenen ajan.

Näyttelijä Johnny Depp tunnetaan hurmaavien lurjusten rooleistaan, mutta Bulger on ehta sosiopaatti. 

Black Mass eli ”Musta messu” sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla perjantaina, ja Depp oli festivaalin odotetuin vieras.

Lehdistötilaisuudessaan hän kuvaili lähestyneensä Bulgerin hahmoa bisnesmiehenä, joka on tottunut ilmaisemaan itseään väkivallalla. Deppin mukaan jokaisessa on pahaa. 

– Löysin pahuuden sisältäni jo kauan sitten, ja olen hyväksynyt sen. Olemme ystäviä, Depp sanoi humoristisesti. 

– Näyttelijän pitää lähestyä Bulgerin kaltaista hahmoa ensin ihmisenä. Kukaan ei herää aamulla, aja partaa ja pese hampaitaan ajatellen, että olen paha ja tänään teen pahaa. 

Bulgerin roolia varten näyttelijä ja maskeeraajat rakensivat yhden Deppin uran vaikuttavimmista muodonmuutoksista, vaikka fantasiaroolitkin laskettaisiin. Pälvikaljuinen, isopäinen ja pistäväkatseinen hahmo on kaukana komeasta miehestä. 

Tosielämän Bulger sai syytteet lopulta 1994. Hän vältteli lain kouraa yli vuosikymmenen ja oli FBI:n etsityimpien rikollisten listalla toisena, heti Osama bin Ladenin jälkeen. Bulger vangittiin vuonna 2011. Hän kieltäytyi tapaamasta Deppiä, joka pyysi tapaamista rikollisen lakimiehen kautta. 

Elokuvan ohjaaja Scott Cooper kertoi valinneensa Deppin rooliin juuri siksi, että ero näyttelijän oikeaan persoonaan on valtava. 

– Olin tutustunut Johnnyyn työssä ja ystävänä vuosien varrella. Hän on mukavimpia ihmisiä, joita tunnen. Se, että hän muuttuu sosiopaatiksi, on suurimpia muutoksia mitä näyttelijässä olen nähnyt, Cooper kuvaili. 

–Johnny ottaa riskejä, useimmat elokuvatähdet eivät. 

Muodonmuutos Brandon tapaan 

Depp avautui lehdistötilaisuudessa halustaan olla luonneroolien näyttelijä, vaikka häntä pidettiin ensin teinisuosikkina ja hänestä on tullut viimeistään Pirates of the Caribbean -sarjan huikean menestyksen myötä yksi suurimmista Hollywood-tähdistä. 

–Kun urani alkoi, olin pitkään kiinni televisiosarjassa. En halua purra kättä joka ruokkii, mutta oli se turhauttavaa. Luin huonosti kirjoitettuja repliikkejä, Depp muisteli aikaansa 21 Jump Street -sarjassa. 

– Sankareitani ovat olleet sellaiset näyttelijät kuin John Barrymore, Lon Chaney Jr, John Garfield ja tietysti Marlon Brando. He muuttivat muotoaan. Halusin aina olla luonnenäyttelijä, en se kiiltokuvapoika, joka minusta yritettiin tehdä. 

Muodonmuutoksessa on samaa korostettua hurjuutta kuin Brandon näytellessä Don Corleonea. Näyttelijän raju irtiotto sai ensimmäisissä kritiikeissä paljon kiitosta. 

Depp sai tehdä sen, mitä halusi. Gangsterielokuvaksikin hyvin väkivaltaista ja pessimististä Black Massia ei voi verrata mihinkään hänen aiempaan elokuvaansa tai rooliinsa. 

– Näyttelijällä on tietty vastuu yleisöään kohtaan. Hänen pitää muuttua, antaa jotain erilaista ja uutta joka kerta. Jotain, mitä häneltä ei odoteta, Depp pohti. 

– On tärkeää testata rajojaan, vaikka touhussa voi kaatua naamalleen ja näyttää ääliöltä. Sitä minä teen elääkseni. 

Lue myös:

    Uusimmat