Frederikille tuomio pahoinpitelystä: Kadun kovasti tapahtunutta

Frederik on tuomittu Lapin käräjäoikeudessa sakkoihin muun muassa pahoinpitelystä.

Laulajakonkari Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 70, on tuomittu päiväsakkoihin pahoinpitelystä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Frederik ei ollut paikalla kuulemassa tuomiota.

– Olen huomaamatta saattanut osua autolla mieheen, kyllä, Frederik kommentoi tuomiota MTV.fille puhelimitse.

– Kadun kovasti tapahtunutta. Toivottavasti vastapuolella on hyvä olla.

Lapin käräjäoikeuden virallisen tuomion mukaan Sysimetsä on lähtenyt liikkeelle henkilöautolla Rovaniemen lentoaseman edestä tilanteessa, jossa asianomistajana tapauksessa ollut mies on ollut Sysimetsän kuljettaman ajoneuvon edessä.

Frederik on osunut autolla mieheen ja hänelle on aiheutunut tilanteesta oikean polven ruhjevamma.

– Sysimetsä on tahallaan tai huolimattomuudesta kuljettaessaan henkilöautoa rikkonut tieliikennelakia tavalla, joka on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, tuomiossa todetaan.

Laulaja myönsi syytteen pahoinpitelystä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta oikeaksi.

– Vaikka törmäyksessä asianomistajalle aiheutunut vamma on ollut laadultaan lievä, Sysimetsän menettelyä on pidettävä laadultaan vakavana. Hän on lähtenyt kuljettamallaan autolla liikkeelle, vaikka hänen on täytynyt havaita se, että auton edessä on ollut asianomistaja.

– Vaikka Sysimetsän kuljettaman auton nopeus on ollut liikkeelle lähdettäessä hidas, on selvää, että vammojen aiheutumisen todennäköisyys on ollut suuri ottaen huomioon, että teko on tehty autolla töytäisemällä.

Frederik tuomittiin maksamaan 70 päiväsakkoa eli yhteensä 840 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat