Mainos

Fortum: Toiminta Venäjällä jatkuu normaalisti

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula lupasi yhtiökokouksessa, että Fortumin toiminta jatkuu Venäjällä normaalisti. Venäjän toimintojensa kannattavuutta Fortum voi kuitenkin joutua arvioimaan uudelleen. Ongelmana on varsinkin ruplan heikkeneminen.

Tavoite on ollut 500 miljoonan euron liikevoittotaso ensi vuonna.

– Kun käynnistimme investointiohjelman, yhdellä eurolla sai 36-37 ruplaa. Silloin maltilliselta tuntunut liikevoittotavoite näytti hyvin saavutettavalta. Nyt kun yhdellä eurolla saa noin 50 ruplaa, tilanne on selvästi haasteellisempi, sanoo toimitusjohtaja Tapio Kuula.

Yhtiökokouksessa puhunut Kuula painotti, että Fortumin toiminta jatkuu Venäjällä normaalisti.

– Fortumin vahvuus on olla osa  paikallista Länsi-Siperian ja Uralin alueen öljy- ja kaasuteollisuutta palveleva tuotanto. Emme vie raaka-aineita Venäjältä ulkomaille emmekä toimi strategisiksi määritellyillä sektoreilla.

Suhteilla vakauttava vaikutus

Kuula sivusi yhtiökokouspuheessaan myös Ukrainan kriisin aiheuttamia jännitteitä. Hän arvioi, että merkittävillä taloudellisilla suhteilla on yleistä kehitystä vakauttava vaikutus.

– EU:n ja Venäjän keskinäinen riippuvuus, niin energiakysymyksissä kuin monilla muillakin yrityselämän osa-alueilla, tuo tässä tilanteessa tarvittavaa vakautta alueiden välisiin suhteisiin. Lisäksi yritykset, joilla on liiketoimintaa rajojen molemmin puolin, luovat omalta osaltaan vakautta tilanteeseen, Kuula toteaa. 

Fortum julkistaa alkuvuoden osavuosikatsauksen huhtikuun lopussa. Vielä tänään toimitusjohtaja ei täsmentänyt, milloin Fortum aikoo arvioida Venäjän toimintojen kannattavuuslaskelmat uudelleen. 

– Poliittisen ja taloudellisen tilanteen vakiinnuttua arvioimme, onko asettamamme tavoitteen saavuttaminen vielä mahdollista vai asetammeko uuden tavoitetason, Kuula kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.