Formuloissa pysäyttävä joukkokolari hurjassa vauhdissa – "Painajaismainen skenaario"

Formula E -sarjassa nähtiin raju joukkokolari, kun kilpailua Roomassa johtanut Sam Bird menetti Jaguar-autonsa hallinnan.

Brittikuski Birdin Jaguar lähti lauantaina Rooman osakilpailussa hallinnasta noin 240 kilometrin tuntinopeudessa. Auton perä osui seinään radan oikeassa reunassa, ja menopeli pyörähti sen jälkeen radan vasempaan reunaan. Se jäi muiden autojen tielle poikittain.

Osa suurella nopeudella paahtaneista kuljettajista onnistui väistämään, mutta Envision Racingin Sébastien Buemi rysäytti Jaguarin takasiipeen. Maseratin Edo Mortara kolautti tovin päästä kovaa Birdin Jaguariin.

Romua tuli paljon, ja myös Lucas di Grassi, Antonio Felix da Costa sekä Robin Frijns olivat osallisina joukkokolarissa.

Joukkokolarissa mukana olleet kuljettajat pääsivät pois autoistaan ja heidät tarkastettiin terveyskeskuksessa. Kaikkien raportoitiin selvinneen vammoitta.

Kilpailu keskeytettiin onnettomuuden jälkeen noin 45 minuutiksi. Kun romut oltiin saatu siivottua radalta, kisaa jatkettiin, ja sen voittoon ajoi Birdin tallikaveri Mitch Evans.

Bird jatkaa tänään

Joukkokolarin on arvioitu olleen yksi Formula E -sarjan historian pahimmista jos ei kaikkein pahin. Sähköautoilla ajettavan sarja käynnistyi vuonna 2014.

Jaguarin tallipäällikkö James Barclay kertoi joukkokolarin tapahtuneen radan nopeimmassa kohdassa "kuolleessa kulmassa".

– Erittäin paha onnettomuus, painajaismainen skenaario, Barclay sanoi The Racen mukaan.

– Tärkeintä on, että auto on ollut vahva. Se on ajanut asiansa ja suojellut kuljettajia.

Formula E:n kilpailut jatkuvat tänään sunnuntaina viikonlopun toisella Rooman osakilpailulla. Bird on tänään jälleen mukana.

Lue myös:

    Uusimmat