Formulakuljettajan isälle porttikielto varikolle – Bakun tapahtumista seurauksia myös pojalle

Formula 2 -sarjassa kilpaileva Cem Bölükbasi on vetäytynyt seuraavasta osakilpailusta isänsä aiheutettua itselleen porttikiellon Azerbaidzhanin kisaviikonloppuna.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle sunnuntain F2-kisassa, kun Charouz Racing Systemiä edustava Bölükbasi oli kolaroinut DAMS-kuski Roy Nissanyn kanssa.

Turkkilaiskuskin isä Yavuz Bölükbasi oli tilanteen jälkeen aloittanut käsirysyn Nissanyn varikkotiimin tiloissa.

Tuomaristo mätkäisi isälle 5 000 euron sakot ja porttikiellon varikolle yhden kisan ajaksi. Tämän seurauksena myös poika Cem Bölükbasi jättää RaceFans-sivuston mukaan seuraavaksi vuorossa olevan Ison-Britannian kisaviikonlopun väliin.

Mukana DAMS-tiimin varikkoteltan kahakassa oli myös kuljettajan manageri. Kisan tuomariston mukaan Yavuz Bölükbasi oli myöntänyt menettäneensä hermonsa Nissanyn lausuttua kolarin jälkeen solvaavia kommentteja hänen pojastaan. Israelilaiskuski totesi tiimiradiossa "idiootti radalla" selittäen osuman melko epäreilusti täysin vastustajan syyksi.

– Sanojen vaihto eskaloitui Roy Nissanyn kuntovalmentajan tultua mukaan, jonka jälkeen tapahtui jonkin verran tönimistä ja fyysistä kontaktia isän ja valmentajan välillä. Lyöntejä ei vaihdettu, ja ei-toivotut vieraat poistettiin alueelta, tuomariston päätöksessä kerrotaan.

Yhden kisan porttikiellossa on tuomariston mukaan otettu huomioon myös väkivallalla uhkaaminen, jota isä-Bölükbasi oli varikkotiloissa laukonut.

Lue myös:

    Uusimmat