Formulafakta: Mitä jos MM-sarja päättyy tasapisteisiin?

Miten ratkaistaisiin tilanne, että viimeisen kisan jälkeen kahdella kuljettajalla olisi MM-pisteet tasan? Kummasta tulisi maailmanmestari?

Tasatilanteessa maailmanmestariksi kruunattaisiin se kuljettaja, joka on ottanut enemmän voittoja kauden aikana. Jos voitot ovat tasan, vertailuun menevät kakkossijat. Jos nekin ovat tasan, katsotaan kolmossijoja ja niin edelleen.

Teoriassa on mahdollista, että kuljettajilta löytyy täysin identtinen tulossarja kauden ajalta. Se on toki tähtitieteellisen epätodennäköistä, mutta F1-sarjan säännöissä löytyy tällaista tapausta varten erikoinen pykälä. Jos näillä ehdoilla voittajaa ei ole löytynyt, kansainvälinen autoliitto FIA valitsee voittajan itse valitsemillaan perusteilla

F1-sarja ei ole koskaan päättynyt kärkikaksikon osalta tasapisteisiin. Pienin voittomarginaali nähtiin kaudella 1984, kun Niki Lauda kukisti Alain Prostin puolella pisteellä. Tuona vuonna Monacon GP keskeytettiin surkeiden olojen takia 31 kierroksen jälkeen ja siitä jaettiin vain puolet pisteistä. Prost voitti Monacon kisan Laudan spinnattua ulos kisasta.

Tällä lomakkeella voit lähettää F1-aiheisen kysymyksen.

Kysymyksesi:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja