Mainos

Formula ykkösiin budjettikatto

Formula ykkösiin tulee kaudelle 2010 vapaaehtoinen 40 miljoonan Englannin punnan (noin 45 milj. euron) budjettikatto. Kansainvälinen autoliitto FIA tiedotti torstaina moottoriurheilun maailmanneuvoston tekemistä päätöksistä.

Budjettikaton ulkopuolelle jäävät markkinointi- ja edustuskustannukset, kilpa- ja testikuljettajien palkat, FIA:n määräämät sakot sekä muut kulut, jotka eivät vaikuta tallin suoritukseen MM-sarjassa. Vielä kaudella 2010 se ei kata myöskään moottorikustannuksia.

Budjettikattoon sitoutuville talleille annetaan vastineeksi teknisiä erivapauksia. Ne saavat autoihinsa liikuteltavat etu- ja takasiivet sekä moottorin, jossa ei ole kierroslukurajoitinta. Nämä tallit saavat myös testata rajattomasti ennen kauden alkua sekä käyttää tuulitunneleita ilman rajoituksia.

Budjettikattoa valvomaan asetetaan uusi komissio, joka ei ole riippuvainen talleista.

Ilmoittautumiset ensi kauden MM-sarjaan on jätettävä 22.-29. toukokuuta välisenä aikana. Tallien on ilmoitettava samalla, aikovatko ne noudattaa budjettikattoa.

FIA ilmoitti myös, että MM-sarjaan hyväksytään ensi kaudeksi enemmän talleja kuin aikaisemmin, 13. Tällä hetkellä talleja on kymmenen. Lajin kaupallisten oikeuksien haltija FOM lupaa auttaa mahdollisia uusia talleja 10 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla (n. 7,5 milj. eurolla) sekä korvaamalla kuljetuskustannuksia.

Lisäksi FIA vahvisti välitankkauksen ja renkaanlämmittimien poistumisen F1-kilpailuista ensi kaudella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.