Formula Renault: Mäkelä vaihtoi Manorille

Britannian avointa Formula Renault –sarjaa ajava Valle Mäkelä vaihtoi tallia. Mäkelä solmi keskiviikkona loppukautta koskevan sopimuksen Britannian Formula Renault-sarjan kärkitalleihin lukeutuvan Manor Motorsportin kanssa.

20-vuotias Mäkelä aloitti kauden Formula Renault'ssa debytoineen Nexa Racingin kanssa.

- Kaksi ensikertalaista samassa sarjassa ei ollut hyvä yhdistelmä. Sopimus Nexa Racingin kanssa purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä sen jälkeen kun he saivat tilalleni eteläafrikkalaisen Armani Jamrozinskin, Mäkelä kertoo.

Mäkelän uusi talli Manor Motorsport ajattaa tämän vuoden sarjassa neljää autoa. Mäkelä ehti jo tutustua tallin kalustoon ja toimintaan Oulton Parkin radalla Englannissa, jossa sarjan viralliset testit jatkuivat keskiviikkona.

- Joukkueessa on tekemisen tarkoitus ja heillä on paljon kokemusta. Yhteistyö tallin insinöörien kanssa sujui heti hyvin. He pystyivät analysoimaan ajoani ja korjaamaan virheitä, Mäkelä sanoi.

- Ensimmäinen yhteinen testipäivä käytettiin kokonaisuudessaan ajoni analysoimiseen ja sen tuloksena seuraavaan kisaan mennessä minun pitää omaksua erilainen ajotyyli, jolla sekunnin kymmenyksiä on tarkoitus pudottaa. Vaikka talli vaihtui, tavoite on edelleen vakiinnuttaa paikka tämän luokan kärkiporukassa, Mäkelä totesi testipäivän päätteeksi.

Mäkelä istuu seuraavan kerran Formula Renault'hon kisamielessä 14. toukokuuta Oulton Parkissa. Sarjassa on ajamatta vielä yhdeksän kilpailuviikonloppua ja 18 kilpailustarttia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat