Mainos

Formula 1 -lähetykset maksukanavalle

Kisojen parhaat palat nähdään jatkossa myös MTV3-kanavalta parin tunnin viiveellä.

MTV3 siirtää formula 1:n suorat lähetykset ensi kaudella maksulliselle digikanavalle. MTV:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallion mukaan suorat formulalähetykset sekä F1-aiheiset lisäohjelmat lähetetään ensi kauden alusta lähtien MTV3 Max -kanavalta.

Kisojen parhaat palat voi nähdä vastaisuudessa myös normaalilta MTV3-kanavalta, mutta muutaman tunnin viiveellä. Formulat näkyvät myös uudella tavalla internetissä ja matkapuhelimissa.

MTV Oy ja formula 1:n kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Formula One Management (FOM) ovat sopineet F1:n Suomen audiovisuaalisista oikeuksista kausiksi 2007-2009. Sopimuksen yksityiskohdat ovat vielä osittain avoinna, ja ne varmentuvat, kun sopimus allekirjoitetaan.

MTV3 esitteli uuden kanavapakettinsa

Maksullisten tv-kanavien määrän odotetaan tuplaantuvan lähivuosina. Tällä hetkellä niiden osuus on noin kymmenen prosenttia. MTV3:n panostus kiristyvässä kilpailussa esiteltiin tänään.

Neljän kanavan paketista Max on suunnattu erityisesti miehille, Leffa sisältää nimensä mukaisesti elokuvia, kolmas kanava asiaohjelmaa sekä dokumenttejä ja neljäs lastenohjelmaa.

- Maksu-tv tulee kasvamaan huomattavasti sen takia, että taajuuksia vapautuu digitaaliseen maailmaan siirtyessä. Siihen meillä on vastauksena, että pidetään ilmaistelkkari vahvana, mutta mennään mukaan siihen peliin, kertoo MTV Median toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara.

Viestintä- ja liikenneministeriö myöntää uudet digiluvat ennen vuodenvaihdetta. Ensi syksynä aloittaa 4-6 uutta kanavaa.

- Sitä lopullista ratkaisua ei ole, mutta on hyvin todennäköistä, että uusi kanavanippu tulee olemaan maksu-tv-painotteinen, sanoo osastopäällikkö Liisa Ero liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Suomalaiselle formulakansalle uutta on se, että formuloiden suorat lähetykset näkyvät ensi vuonna Max-kanavalta.

- Se oli tässä markkinatilanteessa täysin väistämätöntä. Tämähän on uutta Euroopassa, mutta Etelä-Amerikassa ne ovat olleet aikaisemmin maksu-tv:ssä. Kilpailutilanne sellainen, että hinnat nousee niin koviksi, että mainosrahoitteinen ei enää riitä, toteaa MTV Oy:n ohjelmajohtaja Jorma Sairanen.

Kanavapaketin hinta on kymmenen euroa kuukaudessa. Uudet kanavat aloittavat toimintansa ensi kuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.