Forbes neuvoo: Vain pieni osa maailman rikkaimmista henkilöistä tavoittelemisen arvoisia

Vaikka maailmassa on tänä vuonna ennätysmäärä miljardöörejä, heistä vain pieni osa on tavoittelemisen arvoisia romanttisessa mielessä, kertoo talouslehti Forbes.

Lehti on analysoinut viime viikolla julkaisemaansa listaa maailman rikkaimmista ihmisistä. Maailmassa on tällä hetkellä 1210 ihmistä, jolla on varallisuutta ainakin miljardin dollarin edestä. Heistä vain 14 prosenttia eli 175 henkilöä saattaisi sopia hurmattavaksi; 36 miljardööriä ei ole koskaan ollut naimisissa, 81 on eronnut, 6 asuu erillään puolisostaan ja leskirouvia- tai herroja on 52.

- On aivan mahdollista tavata miljardööri, rakastua ja elää onnellisesti elämänsä loppuun saakka. Se ei kuitenkaan ole niin todennäköistä, arvioi Forbesin toimittaja Luisa Kroll.

Kroll muistuttaakin, että osa vapailla markkinoilla olevista paksulompakkoisista elää kuitenkin parisuhteessa. Monet hyvin vakavissakin, kuten rikkaiden "junioriketjuun" kuuluvat yhteisöpalvelu Facebookin perustajat Dustin Moskovitz, Mark Zuckerberg ja Sean Parker.

Maailman rikkain henkilö on jo toista vuotta peräkkäin meksikolainen liikemies Carlos Slim, jolla on varallisuutta 74 miljardin dollarin edestä. Toisena listalla on Microsoftin perustaja Bill Gates 56 miljardillaan.

71-vuotias Herra Slim on leski ja kuuden lapsen isä. Bill Gates puolestaan on onnellisesti avioliitossa Melinda-vaimonsa kanssa ja heillä on kolme lasta.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat