3 kokonaista valkosipulia
1 timjaminoksa
2 kokonaista neilikkaa n.2-4 dl vettä 1 tl hunajaa maitoa
Kuori valkosipuleista uloimmat kuoret pois. Pilko valkosipulit hieman pienemmiksi ja laita kattilaan timjaminoksan ja neilikoiden kanssa. Kaada päälle vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä pari tuntia.
Siivilöi liemi ja purista kevyesti kauhalla valkosipuleita siivilän läpi. Sekoita siivilöityyn liemeen hunaja. Säilytä viileässä. Kuumenna maito kuumaksi ja sekoita valkosipulilientä joukkoon. Sekoitussuhde on puolet maitoa ja puolet valkosipulilientä. Flunssaa karkoittaessasi koeta juoda kupillinen kolme kertaa päivässä.
Hunajakynnet
valkosipuleita hunajaa (timjaminoksia)
Kuori valkosipulinkynnet kokonaan.Helpoiten se käy, kun kiehautat pari desiä vettä ja laitat kuorimattomat kynnet kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi. Valuta vesi pois ja kevyesti pusertamalla saat kynnet ulos kuorista.
Laita kynsiä hunajaan runsaasti. Hunajan ei tarvitse olla juoksevaa. Kun tökit kynsiä kiinteään hunajaan, hunaja pehmenee noin 15 minuutissa juoksevaksi.
Valkosipulihunajalla voi maustaa ruokia, hunajaa voi nauttia sellaisenaan ennaltaehkäisemässä flunssaa ja valkosipulinkynnet ovat herkullinen lisäke esim. paistille.
Vinkki: Laita kuorittuja valkosipulinkynsiä ja 1-2 timjaminoksaa kauniiseen lasipurkkiin. Kaada päälle juokseva hunajaa niin, että kynnet peittyvät.Anna maustua viikon verran ja lahjoita valkosipulinystävälle.
Välimerellinen valkosipulipossu
n.600 g porsaan ulkofileetä