Mainos

Flextronicsin Oulaisten tehtaalla suuret yt-neuvottelut

Flextronicsin Oulaisten tehtaan noin 350 työntekijästä lähes 160:ä uhkaa irtisanominen tai lomautus.

Kansainvälisen elektroniikan sopimusvalmistajan Flextronicsin Oulaisten tehtaalla on meneillään suuret yt-neuvottelut. Ohutlevymekaniikkaa ja siihen liittyvää sähköistä kokoonpanotyötä tekevän Oulaisten tehtaan yhteensä noin 350 työntekijästä jopa 157:ää uhkaa irtisanominen tai lomautus. Lisäksi määräaikaisista työsuhteista 43 saatetaan lopettaa. Irtisanomis- ja lomautusuhka kohdistuu pääosin tuotannon työntekijöihin.

Oulaisten tehtaan tuotannon työntekijöiden pääluottamusmies Jari Krupula kertoo, että työnantajan sanelemien lähtökohtien mukaan tuotannon 40-60 työntekijää irtisanotaan, 60-80 lomautetaan toistaiseksi ja 40:ää määräaikaista työsuhdetta ei jatketa.

Toimihenkilöiden luottamusmies Merja Takalo lisää, että toimihenkilöistä jopa kuusi saatetaan irtisanoa ja yksitoista lomauttaa. Määräaikaisista työsuhteista ehkä kolmea ei jatketa.

- Kyllä tämä vetää kaverit totisiksi, kun puhutaan noinkin suurista määristä, Krupula kuvailee tunnelmia tehtaalla.

Flextronicsin mekaniikkadivisioonan Suomen toimintojen johtaja Hannu Hautala kertoo, että lomautus- ja irtisanomisuhka johtuu kysynnän vaihtelusta ja Oulaisissa valmistettavien tuotteiden valmistuksen siirtymisestä Flextronicsin ulkomaisille tehtaille. Jari Krupulan mukaan erään tuotteen valmistus on siirtymässä loppukesästä Oulaisista Puolaan. Kyseisen tuotteen valmistus työllistää tällä haavaa noin puolet tuotannon työntekijöistä. Hannu Hautala ei halua kommentoida, mihin maihin tuotteiden valmistus siirtyy.

Eilen alkaneet yt-neuvottelut jatkuvat ensi viikon maanantaina. Hannu Hautalan mukaan neuvotteluissa pyritään löytämään erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla voidaan mahdollisesti selvitä kaavailtuja pienemmillä irtisanomis- ja lomautusmäärillä.

- Neuvottelut ovat vasta alkuvaiheessa, hän korostaa.

Hautalan mukaan meneillään olevat yt-neuvottelut ovat Flextronicsin Oulaisten tehtaan yli kymmenvuotisen historian laajimmat. Neuvottelut kestävät elokuuhun saakka.

Hautala kertoo, että toteutuessaan irtisanomiset, lomautukset ja määräaikaisten työsuhteiden päättyminen ajoittuvat loppukesään ja syksyyn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.