Mainos

Finnsauna osaksi Suomen Taloteollisuutta

Saunoja ja puutarhamökkejä valmistava Lagerholm Finnsauna siirtyy kokonaan Suomen Taloteollisuuden omistukseen. Kaupalla ostaja vahvistaa asemiaan hirsirakennuksissa ja viennissä.

Perheyhtiö Lagerholm Finnsaunan viime vuoden liikevaihto oli 40 miljoonaa markkaa, joka tuli kokonaan viennistä. Yhtiön palveluksessa on 35 työntekijää.

Kaupan myötä Lagerholm Finnsaunan perustajasta Svante Lagerholmista tulee Suomen Taloteollisuuden osakas. Tämä toteutetaan hänelle suunnatulla osakeannilla.

Suomen Taloteollisuuden pääomistajia ovat CapMan Capital Managementin ja SFK-Financen hallinnoimat rahastot, yhtiön toimitusjohtaja Pertti Karhinen ja osa yhtiön avainhenkilöstöä. Suomen Taloteollisuus valmistaa pientaloja. Tytäryhtiö Rantasalmi tekee hirsitaloja ja sisäsaunoja. Konsernin liikevaihto on noin 300 miljoonaa markkaa.

Lagerholm Finnsauna jatkaa itsenäisenä yhtiönä perustajansa johdolla. Yhtiölle on valmistumassa tehdaslaajennus. Jo nyt sillä on yli 60 prosentin markkinaosuus Suomessa valmistetuista saunoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.