Finnair perui muutokset businessluokan matkatavaroiden painorajoissa

Finnair muuttaa matkatavaraehtoja – yhtiö kertoo syyn uuteen lipputyyppiin 6:50
Näin Finnair perusteli MTV Uutisille uutta lipputyyppiä.

Lentoyhtiö Finnair aikoo perua aiemmin ilmoittamiaan muutoksia businessluokan käsimatkatavaroiden painorajoitukseen liittyen.

Finnair kertoo tviitissään pitävänsä businessluokan käsimatkatavaroiden painorajat ennallaan. Painoraja tulee jatkossakin olemaan 10 kilogrammaa aiemmin toukokuun puolivälissä ilmoitetun kahdeksan kilogramman maksimipainon sijaan. Businessluokan lippuun kuuluu yksi käsimatkatavara ja pieni laukku. 

Finnair ilmoitti tukokuun puolivälissä muutoksista matkatavaraehtoihinsa. Finnairin Economy Light-lippu korvataan Euroopan sisäisillä lennoilla Superlight-lipulla, jolla saa ottaa mukaan vain yhden, istuimen alle mahtuvan käsimatkatavaran. Isommat käsimatkatavarat muuttuvat maksullisiksi.

Finnairin tuotteista vastaavan Valtteri Helven mukaan käsimatkatavaroiden kasvanut ja liiallinen määrä on säännöllinen ongelma Finnairin lennoilla ja erityisesti Euroopan sisäisillä lennoilla, jossa operoidaan pääsääntöisesti pienemmillä konetyypeillä.

Suurilla matkatavaramäärillä on Helven mukaan suoria vaikutuksia lentojen täsmällisyyteen ja myös matkustusmukavuuteen. Ongelma ilmenee erityisesti täyteen varatuilla lennoilla. 

– Lentokoneiden matkatavarahyllyjen kapasiteettia ei ole suunniteltu siihen, että jokainen matkustaja toisi sinne ylähyllylle laitettavan matkatavaran. Nykyisin siellä on mukana sallittua enemmän tavaroita, Helve kertoi aiemmin Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.


Lue myös:

    Uusimmat