Mainos

Finnair myöntää: Kohut ovat heikentäneet työilmapiiriä

Lentoyhtiö Finnairin työilmapiiri on heikentynyt viimeaikaisten kohujen takia, myöntää lentokonehuollon johtaja Janne Tarvainen MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asuntoedusta sekä Finnair-johtajille maksetuista stay-bonuksista "on keskusteltu hyvin paljon ja avoimesti yhtiön sisällä."

– Ilman muuta ne (kohut) ovat näkyneet työilmapiirissä, mutta työn tekemisestä ja laadusta olen edelleen ylpeä, Tarvainen kertoo.

Finnairin työilmapiiriä on nakertanut myös reilun viimeisen puolen vuoden aikana tekniikan työntekijöihin kohdistuneet kustannuspaineet. Finnair on selvittänyt sitä, miten yhtiö saisi laite- ja moottorihuollon entistä kannattavammaksi. Finnairin 350 työntekijän työt saattavat olla vaarassa, kun yhtiö on arvioinut yli 30 ulkopuolisen yrityksen palveluja.

– Totta kai selvitystyö on aiheuttanut huolta ja puhuttanut. Olemme siitä pahoillamme. Selvitystyö on kuitenkin sen luonteinen, että teemme sen huolella ja perusteellisesti.

– Epävarmuus on näkynyt työntekijöiden keskuudessa, kun selvitystyö on kestänyt. Työ on kestänyt pidempään kuin arvioimme, mutta emme voineet lähteä heti ensimmäisen houkuttelevan tarjouksen perusteella juoksemaan ilman perusteellista selvitystyötä. Olisimme voineet johtua hakoteille, Tarvainen kertoo.

Hän korostaa kuitenkin sitä, että tekniikan työntekijät ovat jopa parantaneet työn tuottavuutta vaikeista ajoista huolimatta.

– Työntekijöillä on ollut epävarmoina ja hankalina aikoina hyvä selkäranka. Meillä ei ole koskaan ollut laadun kanssa ongelmia, Tarvainen päättää.

Selvitystyön pitäisi valmistua lähiviikkojen aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.