Mainos

Finanssialan Keskusliitto: Asiakkaiden varat tallella ja turvassa

Ilmeisesti rikollisen toiminnan seurauksena osalla suomalaisia pankkiasiakkaita on ollut vuoden vaihteen tienoilla suuria vaikeuksia hoitaa pankkipalveluitaan.

Kyse on tahallisesta verkkohyökkäyksestä, jossa yritetään estää verkkosivuston käyttö. Yleisemmin tämä toteutetaan suuntaamalla verkkosivustolle niin paljon häiriöliikennettä, ettei se kykene palvelemaan asiakkaitaan. 

Palvelunestohyökkäyksestä voidaan Suomessa tuomita tietoliikenteen häirintänä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Hyökkäyksen yrityskin on rikos. 

Asiakkaiden varat tallella

Verkkohyökkäyksistä on aiheutunut suurta harmia monille suomalaisille. Pankkiasiakkaiden varat ovat kuitenkin tallella ja turvassa.

Palvelujen käytettävyyteen liittyvillä tilapäisillä ongelmilla ei ole vaikutuksia maksujärjestelmien luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Pankkijärjestelmät ovat yksi parhaiten suojattuja järjestelmiä. Lisäksi suomalainen finanssiala panostaa jatkuvasti sähköisten palvelujen turvallisuuteen.

Mahdollisesti merkittäväkin osa palvelunestohyökkäyksiin liittyneestä häiriöliikenteestä näyttää tulleen Suomen rajojen sisäpuolelta. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että niin yksittäiset kuluttajat kuin yrityksetkin huolehtivat omien päätelaitteidensa, palvelimiensa ja laitteistojensa turvallisuudesta. Tällä tavoin varmistetaan, ettei niitä voida kaapata ja hyödyntää tällaisissa hyökkäyksissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.