Hyökkääjät kaatoivat valtion verkkopalveluita viikonloppuna – KRP tutkii rikoksena

Valtion ja virastojen palvelunestohyökkäys ulkomailta 2:01

Palvelunestohyökkäys kaatoi useita verkkopalveluita sunnuntaina. Keskusrikospoliisi kertoo tutkivansa asiaa rikoksena.

Verkkohyökkäys kaatoi muun muassa valtionhallinnon viranomaisten ja ministeriöiden verkkosivuja. Keskusrikospoliisin tiedotteen mukaan hyökkääjän tai hyökkääjien epäillään syyllistyneen törkeään tietojärjestelmän häirintään.

– Palvelunestohyökkäykset ovat yksinkertaisia ja halpoja toteuttaa. Tekijänä voi näin ollen olla yksittäinen henkilö tai jokin järjestäytyneempi taho, esimerkiksi verkkorikollisryhmä, tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Antti Velin kommentoi tiedotteessa.

– Motiivikin voi vaihdella esimerkiksi pelkästä näyttämisenhalusta aina viranomaisten toimintakyvyn testaamiseen, hän jatkaa.

Tutkintapyynnön keskusrikospoliisille teki Valtion tieto- ja viestintäkeskus Valtori, joka kertoi eilen, että hyökkäys tehtiin ulkomailta.

Hyökkäyksestä aiheutui vähintään harmia, sillä sen aikana muun muassa verottajan, maistraatin, Kelan, poliisin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon Kanta-palveluihin oli mahdotonta kirjautua.  

Palvelunestohyökkäyksessä hyökkääjä ohjaa kohteena olevalle verkkopalvelimelle niin paljon liikennettä, että palvelimen toiminta sakkaa.

Lue myös:

    Uusimmat