Ferrarille pikainen selvitys

Ferrarin F1-tallin päällikkö Stefano Domenicali vaatii pikaista selvitystä siitä, mihin italialaistalli hukkasi vauhtinsa sunnuntain Kiinan GP:ssä.

- Meidän täytyy ymmärtää Brasiliaa kohti mennessämme, miksi ja miten tämä oli mahdollista ottaen huomioon, että Singaporessa ja Fujissa me olimme erittäin nopeita sekä nopeimpien kierrosten että kisavauhdin suhteen, Domenicali jyrisi Autosport.comin mukaan.

- En usko, että yhdessä viikossa kaikki muut olisivat ottaneet askeleen eteenpäin ja me emme, joten tämä liittyy jotenkin omaan suorituskykyymme, Domenicali jatkoi.

Ferrarin Kimi Räikkönen ja Felipe Massa eivät pystyneet Kiinan Shanghaissa vastaamaan McLarenin Lewis Hamiltonin vauhtiin. Vielä Singaporessa Räikkönen teki kisan nopeimman kierrosajan ja Japanin Fujissa nopein kierros meni Massalle. Kiinassa nopeimman kierroksen ajoi kisavoittaja Hamilton.

- Lewis oli aivan omaa luokkaansa. Hän ajoi täydellisesti, nopeasti ja tasaisesti emmekä me voineet edes ajatella häntä vastaan hyökkäämistä, Domenicali myönsi.

Shanghaissa vallinneiden olosuhteiden olisi pitänyt sopia Ferrarille. Rata oli kuiva ja lämpöä oli 27 astetta.

- Tämä oli kauden huonoin kisamme tällaisissa olosuhteissa yhdessä Saksan GP:n kanssa. Ainoa yhdistävä tekijä niiden välillä oli, että käytössä oli samanlaiset renkaat. Meidän täytyy ymmärtää, oliko se riittävä tekijä, mutta en usko siihen, koska vaikka meiltä puuttui tänä viikonloppuna pitoa, niin ennen kaikkea ongelmanamme oli auton käyttäytyminen radan ensimmäisellä sektorilla, Domenicali sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat