Ferrari-pomo jyrähti Mercedekselle: ”Olemmeko F1:ssä vai Colosseumilla?”

Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kertoo välttelevänsä isompiin väittelyihin joutumista, mutta huomauttaa samalla, että Mercedes oli provosoimassa kumpaakin tallien välistä tilannetta sunnuntain Azerbaidzhanin GP:ssä.

Kisa alkoi kunnon rysäyksellä, kun Valtteri Bottas rymisteli Mercedeksensä kanttareiden yli Kimi Räikkösen Ferrarin kylkeen. Bottas kärsi tapauksessa isommat vauriot, mutta onnistui nousemaan lopputuloksissa toiseksi.

Toinen, vielä enemmän keskustelua herättänyt tapaus nähtiin myöhemmin turva-auton takana. Mercedeksen Lewis Hamiltonin vauhti hiljeni mutkan jälkeen, jolloin Sebastian Vettel ajoi hänen peräänsä ja raivostui tälle siinä määrin, että nousi rinnalle heristelemään nyrkkiään. Tässä vaiheessa saksalainen kolautti renkaat päin vastustajaa ja sai kymmenen sekunnin aikarangaistuksen.

Arrivabene kommentoi tapauksia kisan jälkeen lehdistölle.

– Analysoimme kisan, muttemme valita, koska se ei kuulu tyyliimme, Arrivabene aloitti.

– Mutta se, mitä tapahtui Bottaksen ja Räikkösen välillä sekä myöhemmin Vettelille: olemmeko F1:ssä vai Colosseumilla? Jos me olemme Colosseumilla, niin luovutaan siitä kuuluisasta teknisestä ohjeistuksesta ja me ratkaisemme kaiken keskenämme, Arrivabene puhisi.

Ferrari-pomo vihjasi myös, että kummassakin tapauksessa hänen tiiminsä oli lopulta häviäjänä, vaikka Vettel pääsikin onnenkaupalla Hamiltonin edelle neljänneksi, kun tämän päänsuojus alkoi nousta paikoiltaan ja pakotti palaamaan varikolle korjaamaan tilanteen.

Lue myös:

    Uusimmat