Ferrari poisti suursponsorin nimen F1-autostaan – nyt saksalaisviranomainen varoittaa venäläisyhtiöstä: "Pystyy tekemään hyökkäyksiä itsenäisesti"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat

Ferrari on poistanut venäläisen sponsorinsa nimen F1-autoistaan alkavalla kaudella.

Ferrarin aiemmin yksi näkyvimmistä sponsoreista loistaa tällä kaudella poissaolollaan, kun Kaspersky Labin nimi on poistettu tallin F1-autojen etusiivistä ja myös kuljettajien kypäristä.

Ferrari on vahvistanut, että se on päättänyt poistaa autoistaan Kasperskyn logon ”lähettääkseen selvän viestin tuestaan Ukrainalle”, uutisoi Racing News 365 -sivusto viime viikolla.

Kaspersky Lab on Moskovassa päämajaansa pitävä monikansallinen tietoturva- ja antivirusohjelmiin erikoistunut yhtiö, joka solmi merkittävän, monivuotisen jatkosopimuksen Ferrarin kanssa viime joulukuussa. Yhteistyö on jatkunut vuodesta 2010 alkaen.

Italialaistallin ratkaisun jälkeen Saksan sisäministeriön alainen, tietoturvallisuudesta vastaava virasto Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) varoitti tiistaina Kaspersky Labin muodostamasta riskistä.

BSI:n mukaan Kasperskyn Labin lännessä tapahtuva toiminta yhdessä Venäjän aggressiivisen viestinnän ja Ukrainassa tapahtuvien sotatoimien kanssa aiheuttaa merkittävän riskin kyberhyökkäyksille lännessä.

– Venäläinen it-alan yritys pystyy tekemään sellaisia hyökkäyksiä itsenäisesti, pakotettuna tai saattaa joutua itse kyberhyökkäyksen kohteeksi, BSI varoitti tiedotteessaan.

BSI:n mukaan vaarassa ovat kaikki Kaspersky Labin tietoturvapalveluita käyttävät.

Kaspersky Lab on kiistänyt kaikki yhteydet Venäjän valtiovaltaan. Sen mukaan saksalaisviranomaisten varoitukset eivät voi perustua heidän tarjoamiinsa tuotteisiin.

Vielä viime viikolla Ferrari kertoi jatkavansa yhteistyötään Kaspersky Labin kanssa, sillä yhtiö pysyy tallin antivirus- ja tietoturvaohjelmiston toimittajana jatkossakin.

Saksan tietoturvaviraston BSI:n tiedote Kaspersky Labista julkaistiin eilen tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat