Fernando Alonsolta jälleen uusi aluevaltaus – lähtee mukaan vaativaan projektiin Toyotalla

F1-mestari Fernando Alonso lähtee mukaan Toyotan projektiin, jossa tiimi valmistautuu vuoden 2020 Dakar-ralliin. Espanjalainen ei ole kuitenkin vielä ilmoittautunut mukaan itse kisaan.

Alonso käyttää seuraavat viisi kuukautta Toyotan Hilux-auton testaukseen tammikuussa kolmella mantereella ajettavaan klassikkokisaan. Ensituntuman autoon hän otti viime maaliskuussa.

Viime kauden jälkeen F1-uransa lopettanut Alonso osallistuu harjoitusjaksolla muun muassa Etelä-Afrikan maastokisaan Hammersmith 400:aan.

Ensi vuoden Dakar-ralli kisataan Euroopan ja Afrikan mantereilla sekä Lähi-idässä Saudi-Arabiassa. Tähän Alonso ei kuitenkaan ole vielä ilmoittautunut mukaan. Espanjalaisen nimi on ollut edelleen esillä myös mahdollista F1-paluuta ajatellen.

Alonso on ajanut viime vuosien aikana useissa eri autosarjoissa metsästäen jatkoa vuosien 2005 ja 2006 F1-mestaruuksilleen. Hän voitti vuosina 2018 ja 2019 Le Mansin 24 tunnin kisan mestaruuden sekä FIA:n WEC-sarjan mestaruuden.

Sen sijaan osallistumiset vuosien 2017 ja 2019 Indianapolis 500 -kisoihin eivät ole tuottaneet himoittua triplamestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat