Fernando Alonso muistaa McLaren-pomon katkerat sanat – Kimi Räikkösen temppu toi nolon lopun

Uuden kevään F1-kuljettajana Aston Martinin ratissa saanut espanjalaiskonkari Fernando Alonso muistaa yhä uransa synkimpiin kuuluvan hetken, jolloin hän ymmärsi, ettei jatko McLarenin menestystiimissä ollut mahdollinen.

Alonso siirtyi McLarenille kaksinkertaisena maailmanmestarina kaudeksi 2007, joka jäi sillä erää myös hänen viimeisekseen kyseisessä brittitiimissä.

Kautta värittivät jatkuvat sisäiset kiistat, jotka loiskuivat isoina laineina myös ulkopuolisille.

Tulokaskuljettajana sisään tulleen Lewis Hamiltonin suosiminen ja Alonson omat tempaukset ajoivat tallin pahoihin ristiriitoihin.

– Sillä kaudella pomomme eivät johtaneet tallia hyvin, Alonso kommentoi nyt Daily Mailin haastattelussa.

– Olimme nuoria ja epäkypsiä. Olimme paljon sellaista, mitä emme tänä päivänä ole, ja olisimme tarvinneet johdolta apua, jota emme saaneet, hän näkee.

Juttu jatkuu videon alla. 

Muistatko? Kimi Räikkönen meinasi joutua Mika Häkkisen tieltä vilttiketjuun.

Alonsolle kävi kauden mittaan selväksi, ettei hänellä ollut sijaa McLarenin tarinassa. Kaikki oli pedattu Hamiltonille jopa niin selvästi, että tallipäällikkö Ron Dennisin kerrottiin sanoneen kauden viimeistä edellisen kisan jälkeen kuuluisat sanansa: "Emme kisaa Massaa, vaan Fernandoa vastaan".

Huippujännittävän kauden loppuvaiheessa sekä Alonso, Hamilton että Ferrarin Kimi Räikkönen olivat tasapäin kisaamassa mestaruudesta. Räikkösen tallikaveri Felipe Massa oli sen sijaan putoamassa leikistä.

– Kun kuulet tallisi sanovat noin, et voi enää jatkaa siellä, Alonso toteaa.

Kauden viimeisessä kisassa Brasiliassa McLaren ei pärjännyt paalupaikkamies Massan lisäksi toisellakaan Ferrari-kuskille. Räikkönen nousi kolmosruudusta Hamiltonin ohi. Ferrarit ajoivat kaksoisvoittoon ja varmistivat mestaruuden Räikköselle. Alonson mestaruushaaveet päättyivät kolmossijaan.

Kimi Räikkönen sai yllättävän haasteen kartingradalla vuonna 2001 – F1-tähteä pelotti Karita Tuomolan kyydissä 1:42
Kimi Räikkönen sai yllättävän haasteen kartingradalla vuonna 2001 – F1-tähteä pelotti Karita Tuomolan kyydissä.

Lue myös:

    Uusimmat