Felice Brunon kassi:

  • korppujauhoja
  • pinjansimeniä
  • rusinoita
  • anjovista
  • silakoita
  • pecorino-juustoa
  • 2 appelsiinia
  • oliiviöljyä
  • 2 sitruunaa

Jyrki Sukulan ja Felice Brunon menu:

Linnunnokka-silakat

  • 20 silakkafilettä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 dl keltainen rusina
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 dl hienonnettua
  • persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sitruuna

Lämmitä oliiviöljy. Lisää hienonnettu valkosipuli, pinjansiemenet, persilja ja korppujauhot. Lämmitä hetki. Lisää sitruuna, suola ja valkopippuri. Levitä fileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin ja levitä täyte päälle sekä rullaa. Laita oliiviöljyllä siveltyyn vuokaan ja ripottele päälle hiukan korppujauhoja. Laita rullien väliin sitruunan viipaleita sekä laakerinlehtiä ja paista uunissa 200 c:ssa 15 minuuttia.

Anjovis-silakat

  • 32 silakkafilettä
  • 100 g provolonea
  • 20 anjovisfileitä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 sitruuna

Aseta puolet fileistä nahkapuoli alaspäin, hienonna provolone. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Lisää provolone ja anjovisfileet. Laita loput fileet päälle ja asettele vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa 12 minuuttia.

Friteerattuja appelsiinilohkoja

  • 2 appelsiinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 l rypsiöljyä

Kuori appelsiini. Pyörittele lohkot kananmunissa ja vehnäjauhoissa, friteeraa öljyssä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Lue myös:

    Uusimmat