Fazer lakkauttaa osan Kouvolan tehtaasta – 82 henkilön työt loppuvat

Korian tehtaalla valmistetaan kasvipohjaisia kaurajuomia, ruuanlaittotuotteita ja välipaloja sekä maitotuotteita.

Elintarvikekonserni Fazer lakkauttaa meijeriliiketoimintansa Korian tehtaallaan Kouvolassa, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Meijeriliiketoimintaa koskevat muutosneuvottelut on saatu päätökseen, ja 82 työntekijän työsuhde päättyy. Meijeriliiketoiminnan lopettamisen lisäksi Fazer kertoo tekevänsä toimitusketjuun liittyviä tehostamistoimia.

– Teemme kaikkemme edesauttaaksemme työntekijöidemme mahdollisuuksia työllistyä uudelleen, ja tuemme henkilöstöämme monin eri tavoin. Fazer-konsernissa avoimena olevia työpaikkoja tarjotaan ensisijaisesti niille työntekijöille, joita irtisanominen koskee, sanoo Fazerin Non-dairy & Dairy -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kati Rajala tiedotteessa.

Korian tehtaalla valmistetaan kasvipohjaisia kaurajuomia, ruuanlaittotuotteita ja välipaloja sekä maitotuotteita, pääosin kaupan omille tuotemerkeille.

– Vähäisistä tuotantomääristä ja skaalaetuihin perustuvan meijeritoiminnan kompleksisuudesta johtuen kilpailukyvyn saavuttaminen on Fazerille hyvin haastavaa, tiedotteessa todetaan.

Meijeriliiketoiminta lakkaa elokuun loppuun mennessä

Fazer kertoo, että meijeritoiminnan lakkauttaminen mahdollistaa sille keskittymisen kasvipohjaiseen ydinliiketoimintaan, jossa Korian tehtaalla on tulevaisuudessakin tärkeä rooli.

Korian tehdas tuli osaksi Fazeria vuonna 2019, kun Fazer vuonna 2019 osti kauratuotevalmistaja Kaslinkin.

Korian tehtaalla on töissä noin 220 vakituista työntekijää.

Fazer ostaa maitoa noin 20 tuottajalta Etelä- ja Kaakkois-Suomessa.

– Nämä maitotilat ovat erittäin hyvin hoidettuja ja elinkelpoisia, ja käsityksemme mukaan jokaisella tilalla on mahdollisuus jatkaa toimintaansa toisen meijerin kanssa, Rajala sanoo.

Fazer kertoi muutosneuvotteluiden aloittamisesta tammikuun alussa. Niiden piirissä oli 226 työntekijää.

Meijeriliiketoiminta lakkaa elokuun loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat