F1-tuomari Mika Salo muistuttaa: Ferrarin protestoinnissa hyvä puoli

Brasilian F1-kisassa tuomarina toimiva Mika Salo ei tiedä Ferrarin protestin syitä.

Sebastian Vettel sai Meksikon kilpailussa aikasakon, kun hän muutti ajolinjaansa kesken jarrutuksen Daniel Ricciardon yrittäessä ohi hänestä.

MAINOS

Brasilian GP MTV Totalilla

Lauantai: Harjoitukset klo 14.55, aika-ajo klo 17.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 17.55, ennakkotunnelmat klo 16.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana MTV Maxilla ja Katsomossa!

Tilaa MTV Total

Torstaina, siis lähes kaksi viikkoa myöhemmin, Ferrari-talli kertoi löytäneensä uusia todisteita tilanteesta. Ferrari esitti ne Kansainväliselle Autoliitolle ja asiaa tutkitaan uudelleen. Käytännössä tilanne on hankala.

– Onneksi en ollut Meksikossa, kun se polemiikki jatkuu edelleen, Salo heitti MTV:n F1 Extra -ohjelmassa.

– Se ei kuulu meille (Brasilian kisan tuomareille) millään tavalla, se kuuluu Meksikon tuomareille. He voivat sysätä sen meille halutessaan, mutta me toivomme, etteivät. Siinä on pieni hankaluus. Tuomarit, jotka olivat Meksikossa, yksi heistä on Australiassa, yksi Amerikassa ja yksi Euroopassa, ja tiimi on täällä, Salo sanoo.

Ferrarin löytämät uudet todisteet ovat pysyneet julkisuudelta piilossa, eikä Salollakaan ole niistä tietoa. Vaikka asian vatvominen on kestänyt pitkään, se on Salon mielestä hyvä asia. Sääntöä, jolla rangaistus annettiin, tiukennettiin kesken kauden.

– Se on ennakkotapaus uudelle säännölle, ensimmäinen tapaus, eli se on ihan hyvä, että asia puidaan läpi.

Salo kommentoi F1 Extrassa myös Vettelin rajusanaista kommentointia Meksikon kisan kiihkeillä loppuhetkillä. Katso ohjelma ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat