Entinen F1-kuski kritisoi Ferraria: Vettelin suojeleminen epäonnistui

Entinen F1-kuljettaja Pedro de la Rosa kritisoi Ferrari-tallia siitä, ettei tämä puolustanut kuljettajaansa Sebastian Vetteliä riittävän pontevasti mediassa esitetyltä kritiikiltä.

Pääkuvan videolla Sebastian Vettel onnittelee Lewis Hamiltonia mestaruudesta.

Vettel ei kyennyt vastaamaan kauden mestaruustaistelussa Mercedeksen Lewis Hamiltonin iskukykyyn. Saksalaiskuski sortui ratkaiseviin virheisiin, mutta De la Rosan mielestä myös Ferrarin täytyy kantaa vastuuta tappiosta.

– Ferrarilla on nyt ensimmäistä kertaa hybridiaikakauden alettua kaikin tavoin tasavertainen auto Mercedeksen kanssa. Silti Vettelin virheet yhdistettynä siihen, ettei Ferrari suojellut häntä, merkitsi sitä, että he hävisivät mestaruuden, De la Rosa kritisoi espanjalaiselle El Confidencialille.

Espanjalaiskuskin mielestä Ferrari ei tehnyt riittävästi töitä suojellakseen kuljettajaansa median ryöpytykseltä.

– Kun kuljettaja tekee virheen, etenkin kun ollaan Ferrarilla, niin tallin on suojeltava häntä. Jos näin ei tapahdu, niin kuljettajan on todella vaikea käsitellä omista virheistään kehittyvää painetta, De la Rosa kertoi.

– Kun Vettel ajoi ulos Saksassa, niin virhe oli todella vakava isku hänelle. En kuitenkaan nähnyt kuljettajaa puolustettavan vahvasti. En vain nähnyt sitä. Sen jälkeen tuli Monza, jossa Hamilton ohitti hänet dramaattisesti ja voitti kisan.

– Kun tietää ne paineet, joiden alla Vettel joutui kärsimään, niin olisin odottanut tallilta enemmän julkista tukea. Ehkä se tapahtui tallin sisällä, mutta se olisi täytynyt tehdä julkisuudessa, jotta paineet olisivat hellittäneet etenkin italialaismedian taholta, De la Rosa summasi.

Lue myös:

    Uusimmat