Autosport: Audin F1-suunnitelmat edistyvät – sopimus Sauberin kanssa valmis

Audin liittyminen F1-sarjaan on ottanut askeleita eteenpäin. Autosportin tietojen mukaan Audi on pääsemässä sopuun yhteistyöstä Alfa Romeo -nimellä kisaavan Sauberin kanssa.

Autosportin tietojen mukaan Audi ja Sauber ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuodesta 2026 eteenpäin. Sopimus saatetaan julkistaa jo Belgian F1-viikonlopun yhteydessä.

Volkswagen-konserniin kuuluva Audi on jo pidemmän aikaa kartoittanut mahdollisuuksia liittyä moottoriurheilun kuninkuusluokkaan. Audi neuvotteli muun muassa McLarenin kanssa, mutta osapuolet eivät päässeet sopuun.

Autosportin mukaan Audin ja Sauberin tuleva yhteistyö olisi hyvinkin samanlaista kuin BMW:n ja Sauberin vuosina 2006-09. Audi on tietojen mukaan valmis investoimaan tallin kehitykseen huomattavasti nykyistä enemmän.

Audin suunnitelmana on keskittää F1-auton alustan rakennustoimet Hinwiliin, jossa sijaitsee yksi F1-sarjan moderneimmista tuulitunneleista. Moottori valmistettaisiin puolestaan Audin toimesta Saksan maaperällä.

Myös Porsche on kiinnostunut liittymään F1-sarjaan. Autosportin mukaan neuvottelut Red Bullin kanssa ovat kuitenkin toistaiseksi jäissä.

Lue myös:

    Uusimmat