F1-mestari Villeneuve teorisoi – "Mersu-pomo suojelee Bottasta"

Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuven mielestä Mercedeksen pitäisi käyttää tallimääräyksiä Lewis Hamiltonin auttamiseksi MM-taistelussa.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja klo 14.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on tällä hetkellä 41 pistettä MM-sarjaa johtavaa Ferrarin Sebastian Vetteliä perässä. Hamilton nousi Span voitollaan seitsemän pisteen päähän Vettelistä. Villeneuven teorian mukaan Mercedes ei käytä tallimääräyksiä, koska urheilujohtaja Toto Wolff haluaa suojella Bottasta, joka käy tallin kanssa jatkosopimusneuvotteluita.

– Bottas ei ole Lewisin tasolla. Hän ei ole samassa ryhmässä, se on selvää, Villeneuve pamautti motorsport.comin mukaan.

Räväkistä kommenteista tunnetun Villeneuven mielestä Mersun pitäisi ajaa Hamiltonin etua.

– Toto ei vain halua tehdä niin. Hän suojelee Bottasta juuri nyt, hän toi Bottaksen talliin. Bottas on hänen kuljettajansa, vaikka hän ei olekaan managerina enää, silti kyseessä on hänen kuljettajansa. Wolff suojelee häntä, koska hänen pitää saada Bottakselle sopimus myös ensi vuodeksi.

Kanadalaisen mielestä tallin toiminta vaarantaa Hamiltonin mestaruusmahdollisuudet.

– He menettivät pisteitä jo Unkarissa, kun Hamilton antoi sijoituksensta takaisin Bottakselle. Heidän pitäisi miettiä asiaa, Villeneuve sanoo.

Wolff sanoi Spassa, että tallimääräyksiä täytyy miettiä, mikäli tilanne kisassa niin vaatii. Aiemmin hän on pitänyt niitä täysin poissuljettuna vaihtoehtona. Bottaksen mielestä vielä ei ole aika määrätä kuskien järjestystä.

– Jos suoritan hyvin, jos saan paalupaikan ja pääsen karkuun, kisa on minun käsissäni. Jäljellä on monta kisaa, se on paljon pisteitä, Bottas sanoi.

– Edelläni olevilla ei ole ollut keskeytyksiä, joten ehkä – toivottavasti ei meille – mutta sellaista voi sattua, hän jatkoi.

Bottas tietää, ettei hänellä ole varaa pudota enää kauemmas kärkikaksikosta, muttei koe, että hänestä pitäisi tehdä kakkoskuskia.

– En ajattele asiaa niin. En anna negatiivisten asioiden tulla mieleeni. Jossain kohtaa ymmärrän, jos talli haluaa satsata kaiken mestaruustaisteluun, todella varmistaa että toinen voittaa sen. Mutta nyt on aikaista. Pitää mennä kisa kerrallaan, ja joka kisassa on eri tilanne, Bottas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat