F1-mestari äimistyi Mercedes-tähden teoriasta: "Miten voit sanoa noin?"

16:40
Videolta voit katsoa, miltä tämän kauden autot näyttävät.

Monet ovat luovuttamassa mestaruuspytyn Formula ykkösissä Max Verstappenille ja Red Bullille, vaikka vasta vain yksi osakilpailu on ajettu MM-sarjassa. Jenson Button lyttää puheet ja muistuttaa, että Bahrain on poikkeuksellinen osakilpailu.

Muun muassa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja kuski George Russell ovat antaneet lausuntoja Red Bullin ylivoimasta tällä kaudella. Vuoden 2009 mestari Jenson Button ei ole Russellin kanssa samaa mieltä, että Verstappen voittaa kaikki kilpailut tänä vuonna.

Buttonin mielestä on ennenaikaista luovuttaa mestaruuspytty Verstappenille jo tässä vaiheessa, vaikka Red Bullin autot olivat häkellyttävän ylivoimaisia kauden avauskilpailussa Bahrainin radalla.

– Tiedän, että monet kuljettajat ovat sanoneet, että mestaruus tulee olemaan helppo Red Bullille ja Maxille. Mutta miten voitte sanoa niin? On testattu vasta yhdellä radalla ja ajettu toisella, Button sanoo painokkaasti.

Brittikuljettajalla on pointti sanojensa takana.

– Tiedämme, että Bahrain on erittäin ainutlaatuinen, ja autot toimivat siellä tietyllä tavalla. Kyseessä on paljon jarrutusta vaativa hidas rata, eikä niinkään rata, jossa tarvitaan kovia nopeuksia, Button perustelee.

– Saudi-Arabian jälkeen ymmärrämme hieman enemmän, sillä se on nopeampi rata. Myös Euroopan kisojen jälkeen (tiedämme enemmän).

Button uskoo, että luvassa on vielä tiukkaa vääntöä F1-sarjan keulapaikoista.

– Kausi ei tule olemaan pelkkä suupala Red Bullille ja Verstappenille.

George Russell totesi avausviikonlopun jälkeen tylysti, että Red Bull voittaa helposti kaikki kilpailut. Tallipäällikkö Toto Wolff tuki kuljettajansa lausuntoa.

– Emme halua sijoittua toiseksi vaan voittaa, mutta yksi talli on kilometreja edellä. He pystyvät leikittelemään kisassa, heillä ei ole edes rengaskulumaa. Ensimmäisen kisan perusteella uskon, että he voittavat jokaisen kisan tänä vuonna, Wolff täräytti.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja