F1-legenda: Hamiltonin tulisi ottaa osa syystä kontolleen

Ferrarin Sebastian Vettelin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin kärhämöinti Azerbaidzhanin GP:ssä sunnuntaina ei ole yksinomaan saksalaiskuskin syytä, katsoo F1-sarjan kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart.

Vettel ajoi turva-auton takana Hamiltonin perään, jonka jälkeen saksalaiskuski kurvasi kiukunpuuskassaan autonsa Hamiltonin kylkeen. Tästä tempusta kisatuomaristo langetti Vettelille kymmenen sekunnin stop and go -rangaistuksen, mikä pudotti saksalaiskuskin pois kisan voittotaistosta.

- Vettelin maine on ilman muuta tahriintunut, mutta tapahtuma sai alkunsa siitä, kun Lewis hidasti niin äkkiä ja erittäin epätodennäköisessä paikassa. Se täytyy myös ottaa huomioon, Stewart kommentoi Press Association Sportille.

- Olisi helppoa laittaa kaikki yhden miehen syyksi, mutta huono käytös sai alkunsa aiemmin tapahtuneesta. En syytä Lewisiä onnettomuudesta, mutta minun täytyy sanoa, etten ole koskaan nähnyt kenenkään nostavan kaasulta niin äkkiä. Yllätys oli tällä kertaa liian raju, Stewart jatkoi.

FIA:n keräämien telemetriatietojen mukaan Hamilton ei kuitenkaan jarruttanut eikä edes nostanut jalkaansa kaasulta, kun Vettel osui hänen peräänsä.

Lue myös:

    Uusimmat