Alonsokin hämmästyi Vettelin tulisesta reaktiosta

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettelin torppaus Mercedeksen Lewis Hamiltonin autoon Azerbaidzhanin GP:ssä yllätti myös McLarenin espanjalaiskuskin Fernando Alonson.

Vettel joutui puolustelemaan käytöstään Bakun kisan jälkeen, sillä hän kimpaantui ajettuaan Hamiltonin perään turva-auton takana. Vettel nousi vihaisena Hamiltonin rinnalle ja torppasi autollaan britin ajokkia.

Saksalainen näki Hamiltonin hidastelleen tahallaan, mutta autosta saatu data ei tukenut tätä näkemystä. Ferrari-kuski sai tempustaan 10 sekunnin pysähtymisrangaistuksen ja menetti samalla voittomahdollisuutensa.

Alonso on nähnyt 17-vuotisen F1-uransa aikana kaikenlaista, mutta Vettelin reaktio Hamilton-yhteenotossa oli hänellekin yllätys.

– Melko uusi juttu! Emme näe noita kovin usein. Sanotaan nyt niin, Alonso pyöritteli Sky Sportsille.

– Mutta he maksoivat siitä jo hinnan, joten se siitä, McLarenille kauden ensimmäiset MM-pisteet Bakusta saalistanut Alonso summasi.

Vettel oli kisassa lopulta neljäs. Hamilton joutui vaihtamaan autonsa irrallaan repsottaneen päätuen ylimääräisellä varikkostopilla ja tuli ruutulipulle heti Vettelin perässä.

Lue myös:

    Uusimmat