F1-kuskin vammat tiedettyä pahemmat – Red Bull -pomo lipsautti hätkähdyttävän paljastuksen

Kätensä Hollannin F1-harjoituksissa loukanneen Daniel Ricciardon vammat ovat aiemmin kerrottua pahemmat. Australialaisen käsi murtui Red Bull -pomo Helmut Markon mukaan useasta kohdasta.

AlphaTaurille kesken kauden siirtynyt Ricciardo jäi Hollannin GP:n lisäksi sivuun myös Italian ja Singaporen osakilpailuista. Tallipäällikkö Christian Horner arvioi onnettomuuden jälkeen, että kyseessä oli vamma, joka tavallisella ihmisellä ottaisi kuukausia toipuakseen. F1-kuskin kohdalla aikataulu olisi Hornerin mukaan joitain viikkoja.

Ricciardon käsi operoitiin heti Zandvoortin kisaviikonlopun sunnuntaina. Liam Lawson jatkaa australialaisen tuuraamista. Ricciardo saapui paikalle Singaporeen, mutta Red Bull ilmoitti, ettei tämä ole median haastateltavissa.

– Tilanne on hankala. Hänen kädessään on seitsemän murtumaa, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti Red Bullin oman Servus TV:n haastattelussa.

Tohtori Markon mukaan Ricciardon käden operoi sama kirurgi, joka hoiti MotoGP-tähti Marc Marquezin vastaavat vammat aiemmin tänä vuonna.

– Odotamme, että hänelle tulee kuuden viikon ajotauko, ja meillä on huippuluokan korvaaja Liam Lawsonissa. Emme halua ottaa mitään riskejä, Marko sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat