F1-kuskin sairastelu herätti koronaepäilykset – tapahtumaketju johti tv-kommentaattorin pikahälytykseen

Racing Pointin tallipäällikön Otmar Szafnauerin mukaan kanadalaiskuljettaja Lance Stroll oli sairastellut jo edellisestä F1-kisasta lähtien. Tämä herätti koronahuolia, joihin ei tullut kuitenkaan katetta testitulosten kautta. Nürburgringillä tilanne paheni ja Stroll joutui tekemään tilaa tv-kommentaattorille Nico Hülkenbergille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Eifelin GP suorana 9.-11.10.
Su: Eifelin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

33-vuotias saksalaiskuljettaja Hülkenberg hyppäsi Racing Pointin rattiin sen jälkeen, kun Stroll totesi, ettei hän pysty ajamaan Eifelin GP:n aika-ajossa tai sunnuntain kisassa.

Racing Pointin tallipäällikön Otmar Szafnauerin mukaan Stroll on ollut kipeä toissa viikon Venäjän GP:stä lähtien. 

– Hänelle tehtiin koronatesti edellisen kerran tiistaina. Saimme kuulla tuloksista keskiviikkona ja ne olivat negatiivisia. Olemme noudattaneet (kansainvälisen autoliiton) FIA:n ohjeistuksia. Seuraava testi piti tehdä joko sunnuntaina tai maanantaina.

– Sen jälkeen, kun lähdimme Venäjältä, hän ei ole tuntenut oloaan hyväksi. Luulen, että hänellä on ollut kuumetta, Szafnauer jatkoi.

Koronaan viittaavat oireet aiheuttivat testirumban.

– Ajattelimme ensin, että nyt kun olemme olleet Venäjällä, meidän on syytä käydä testeissä. Hän on saanut kolmet tai neljät negatiiviset tulokset. Hänellä ei ole ollut aivan klassisia koronan oireita. Hän ei ole vain tuntenut oloaan hyväksi, Szafnauer sanoi Strollista.

Szafnauerin mukaan kanadalaiskuljettaja yritti saada itsensä valmiiksi Eifelin GP:n lauantain aika-ajoja varten. Lopulta hän päätti vetäytyä.

Tämä tapahtui vain 30 minuuttia ennen kolmansien vapaiden harjoitusten alkua.

– Hän ajatteli yhä, että hän haluaa ajaa. Mutta sitten hän mietti, että jos hän on huonovointinen, jo itse aika-ajo tuottaa tuskaa. Erityisesti kisa oli se, joka häntä huoletti.

– Ilman pähkäilyä olisimme soittaneet Hülkenbergille päivää aiemmin, ja hän olisi voinut ajaa kolmansissa harjoituksissa, Szafnauer avasi taustoja.

Hülkenberg hyppäsi lopulta kylmiltään mukaan aika-ajoihin. Hän jäi koko joukon viimeiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja