Traagisessa F2-onnettomuudessa loukkaantuneen kuskin tilassa merkittävä käänne

Järkyttävä kolari Eau Rougessa – auto katkesi keskeltä kahtia 1:47
Videolla Anthoine Hubertin kuolemaan ja Juan Manuel Correan vakavaan loukkaantumiseen johtanut Span kolari.

Kaksi viikkoa sitten Belgian Span F2-kilpailussa vakavasti loukkaantunut kuljettaja Juan Manuel Correa on poistettu keinotekoisesta koomasta, kerrotaan ecuadorilais-yhdysvaltalaisen lähipiirin julkaisemassa tiedotteessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Samalla 20-vuotias kuski on otettu pois ECMO-laitteesta, joka happeuttaa verenkiertoa.

– Vaikka tänä on upea uutinen ja merkittävä askel oikeaan suuntaan, hän kilpailee edelleen aikaa vastaan, tiedotteessa korostetaan.

Correaa pidettiin koomassa, jotta hänen vaurioituneita keuhkojaan voitiin hoitaa paremmin. Nyt Correa on tietoisessa tilassa, mutta "ei vielä täysin hereillä". Täyteen heräämiseen voi mennä lääkärien mukaan muutamia päiviä, koska Correa oli keinotekoisessa koomassa yli kaksi viikkoa.

Lääkärien mukaan Correa on hauras ja haavoittuvainen, ja hän pysyy tehohoidossa. Hänen tilansa on nyt kriittisen sijaan vakava.

Painopiste jalkoihin

Painopiste Correan hoidossa siirtyy keuhkosta jalkavammoihin. Niihin ei ole puututtu sitten onnettomuuspäivän ensihoidon.

Correan oikean alaraajan kohdalla halutaan leikkaustoimenpitein minimoida peruuttamattomien vammojen riski, mutta asiassa ei voida edetä ennen kuin keuhkot ovat valmiita kestämään pitkän leikkauksen.

Correa oli osallisena Belgian kilpailussa tapahtuneessa joukkokolarissa, joka vaati 22-vuotiaan ranskalaiskuljettajan Anthoine Hubertin hengen. Correan auto törmäsi Hubertin auton kylkeen yli 200 kilometrin tuntinopeudella.

Lue myös:

    Uusimmat