F1-asiantuntija ylisti Heikki Kovalaista – muisteli suomalaiskuskin kisavoiton jälkeistä elettä tuimalle Kimi Räikköselle

6:09
Heikki Kovalainen oli keväällä Urheilusuoran haastattelussa.

Kimi Räikkönen täytti viikonloppuna 41 vuotta. Maanantaina oli entisen F1-kuskin Heikki Kovalaisen 39-vuotissyntymäpäivän vuoro. Räikkönen sai paljon onnitteluja F1-maailmalta, mutta jotkut muistivat myös Kovalaisen.

Pitkän linjan F1-toimittaja Matt Bishop jakoi omia muistojaan muun muassa McLarenilla ajaneesta suomalaisesta. Hän jakoi kuvan, jossa Kovalainen poseerasi yhdessä Räikkösen kanssa palkintopallilla. Otos oli Unkarin GP:stä kaudelta 2018, kun Kovalainen nappasi tuolloin uransa ainoan osakilpailuvoiton F1:ssä.

– Hyvää syntymäpäivää 39-vuotiaalle Heikki Kovalaiselle. Yksi mukavimmista ja hauskimmista F1-kuskeista, jonka kanssa tein yhdessä töitä. Älykäs ja nopea myös. Hän voitti vain yhden GP:n, Unkarissa 2008. Katsokaa, kuinka iloinen hän oli pystyttyään kääntämään asetelman päälaelleen suhteessa F1-sarjan suomalaiseen ykkösnimeen! sanaili Bishop.

Bishop jakoi myös toisen kuvan samalta vuodelta. Siinä oli Kovalaisen McLaren MP4-23 Barcelonassa sattuneen onnettomuuden jälkeen.

– Samana vuonna (2008) Barcelonassa Heikki Kovalainen pelästytti meidät, kun hänen autonsa vasen eturengas meni nopeasti rikki, minkä seurauksena auto ajautui 210 km/h vauhdilla rengasvalliin. G-voimia oli 26. Tältä McLaren MP4-23 näytti sen jälkeen. Heikki oli luojan kiitos kunnossa, tarinoi Bishop.

Bishop tutustui Kovalaiseen hyvin, sillä hän toimi kymmenen vuotta McLarenin viestintäjohtajana.

Katso julkaisut alta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja