F1-asiantuntija ylisti Heikki Kovalaista – muisteli suomalaiskuskin kisavoiton jälkeistä elettä tuimalle Kimi Räikköselle

Kimi Räikkönen täytti viikonloppuna 41 vuotta. Maanantaina oli entisen F1-kuskin Heikki Kovalaisen 39-vuotissyntymäpäivän vuoro. Räikkönen sai paljon onnitteluja F1-maailmalta, mutta jotkut muistivat myös Kovalaisen.

Pitkän linjan F1-toimittaja Matt Bishop jakoi omia muistojaan muun muassa McLarenilla ajaneesta suomalaisesta. Hän jakoi kuvan, jossa Kovalainen poseerasi yhdessä Räikkösen kanssa palkintopallilla. Otos oli Unkarin GP:stä kaudelta 2018, kun Kovalainen nappasi tuolloin uransa ainoan osakilpailuvoiton F1:ssä.

– Hyvää syntymäpäivää 39-vuotiaalle Heikki Kovalaiselle. Yksi mukavimmista ja hauskimmista F1-kuskeista, jonka kanssa tein yhdessä töitä. Älykäs ja nopea myös. Hän voitti vain yhden GP:n, Unkarissa 2008. Katsokaa, kuinka iloinen hän oli pystyttyään kääntämään asetelman päälaelleen suhteessa F1-sarjan suomalaiseen ykkösnimeen! sanaili Bishop.

Bishop jakoi myös toisen kuvan samalta vuodelta. Siinä oli Kovalaisen McLaren MP4-23 Barcelonassa sattuneen onnettomuuden jälkeen.

– Samana vuonna (2008) Barcelonassa Heikki Kovalainen pelästytti meidät, kun hänen autonsa vasen eturengas meni nopeasti rikki, minkä seurauksena auto ajautui 210 km/h vauhdilla rengasvalliin. G-voimia oli 26. Tältä McLaren MP4-23 näytti sen jälkeen. Heikki oli luojan kiitos kunnossa, tarinoi Bishop.

Bishop tutustui Kovalaiseen hyvin, sillä hän toimi kymmenen vuotta McLarenin viestintäjohtajana.

Katso julkaisut alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja