Ulkoministeri Valtonen: Kaasuputkea vahingoitettu ehkä tarkoituksella – Haaviston mukaan merenalaiset yhteydet ovat haavoittuvia sabotaasille

Suomen nykyinen ja entinen ulkoministeri ovat ottaneet kantaa kaasuputkivaurioon Suomen talousalueella.

Päivitin ulkoministerikollegat Suomenlahden tapahtumista epävirallisessa EU:n ulkoministerikokouksessa. Tämänpäiväiset tiedot huolestuttavat. Kaasuputkea ja datakaapelia on todennäköisesti vahingoitettu tarkoituksella, kirjoittaa viestipalvelu X:ssä ulkoministeri Elina Valtonen ( kok.)

Presidenttiehdokas ja entinen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kommentoi sosiaalisessa mediassa kaasuputken ja muun merenalaisen infrastruktuurin vaurioita Suomenlahdella.

Merenalaiset yhteytemme – kaasuputket, sähköyhteydet ja tietoliikenneyhteydet – ovat haavoittuvia haitanteolle tai sabotaasille. Jatkotutkimuksissa toivottavasti varmistuu tekijä, tekotapa ja tarkka ajankohta.

Haaviston mukaan merenalaisten yhteyksien ja kriittisen infrastruktuurin suojaaminen Itämerellä muuttuu nyt yhä tärkeämmäksi.

– Myös Naton puitteissa meidän on tehostettava yhteistyötä Itämerellä. Naton valmius avustaa tutkimuksissa kertoo siitä, että liittokunta on tässäkin valmis tukemaan Suomea, Haavisto jatkoi.

Haavisto otti kantaa tapaukseen myös viestipalvelu X:ssä.

Lue ja katso myös presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Petteri Orpon kommentit kaasuputkivauriosta:
Niinistö: Kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vauriot todennäköisesti seurausta ulkopuolisesta toiminnasta, Orpo: Ei pysyvää ongelmaa energiahuoltoon

Pääministeri Orpo vastasi kysymyksiin kaasuputkivuodosta 3:53

Päivitetty ulkoministeri Elina Valtosen kommenteilla kello 19.09.

Lue myös:

    Uusimmat