Ex-tiimipomolta tylyjä sanoja Sebastian Vettelistä – varoittaa mestariin yhdistettyä F1-tallia

Kannattaisiko Aston Martiniksi nimensä muuttavan Racing Pointin palkata Sebastian Vettel ensi kauden kuljettajakseen? Ei, sanoo entinen F1-tallipomo Eddie Jordan. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin jättävä saksalaiskuski Vettel on viime aikoina yhdistetty tiiviisti Racing Pointiin. Tuorein käänne aiheessa on Auto Bildin toimittajan Bianca Garloffin väite, jonka mukaan Vettelin tarvitsisi enää vain hyväksyä Racing Pointin tekemä tarjous

Sopimus edellyttäisi sitä, että talli käyttäisi Sergio Perezin sopimuksen ulosostopykälän ennen elokuun alkua eli viimeistään tämän viikon perjantaina. 

Nykyisen Racing Pointin historia alkoi Jordan-tallina vuonna 1991. Eddie Jordanin johtama ja hänen nimeään kantanut talli otti ensimmäisen voittonsa maailmanmestari Damon Hillin ajamana kaudella 1998. 

Jordan on nyt kertonut mielipiteensä Vettelistä, 33, Racing Pointin autossa. 

– Sain ensimmäisen voittoni eläkeikää lähestyneen Damon Hillin kanssa. Joten nelinkertainen maailmanmestari Vettel olisi iso saalis mille tahansa tallille. Mutta tuhoaisinko tiimin, jossa on Sergio, sponsorirahaa, muuta rahaa ja hyvä rytmi tallin sisällä? Jordan pyörittelee F1 Nation -podcastissa. 

– Pystyykö Vettel löytämään uudestaan kipinän, innostuksen ja karisman, jotka hänellä oli? Se on vaikeaa tuossa iässä. Ottaisinko hänet töihin? Todennäköisesti en, sillä sarjaan on nousemassa paljon nuoria kuljettajia. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jordan perustelee kantaansa sillä, että Vettel hävisi Charles Leclercille heti monacolaisen Ferrari-tulokaskautena. Hän uskoo, että Vettel on menettänyt parhaan terän henkisestä kantistaan.  

–Vuosi sitten vain harva olisi veikannut, että Leclerc tuhoaa Vettelin monin tavoin tulokaskautenaan, mutta niin kävi. Ja Charles tulee todennäköisesti olemaan Ferrarin ykköskuski pitkään. 

– Väitätkö, että Vettel pystyisi taistelemaan tasaisesti Lewis Hamiltonin kanssa samanlaisilla autoilla? Tällä hetkellä hän ei pysty siihen henkisesti edes Leclercin kanssa. Lewisin kanssa se ei onnistuisi, ja katsoisin tätä asiaa siltä kantilta, jos olisin tallipomo, Jordan summasi. 

Lähde: formula1.com

Lue myös:

    Uusimmat