Ex-maajoukkuejalkapalloilija: Nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa – "Se oli aika rajua toimintaa"

3:52

Entinen Suomen naisten maajoukkuejalkapalloilija kertoo, että nuoria tyttöjä painostettiin hänen pitkällä urallaan suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa.

– Omina maajoukkue- ja SM-sarja-aikoina oli aika paljon sitä, että kun nuoret tytöt nostettiin naisten mestaruussarjaan, vanhemmat, kokeneemmat, pelaajat muodostivat ja yrittivät muodostaa suhteita nuorempien mimmien kanssa. Kun itsetunto on siinä vaiheessa aika heikko, sitä helposti lähti siihen mukaan. Aika paljon oli tätä, että nuoremmat pelaajat seurustelivat vanhempien pelaajien kanssa, hän avaa.

15 vuotta SM-sarjaa tahkonneen pelaajan mukaan kyse oli paljolti painostuksesta.

– Jos halusit kuulua tiettyihin porukoihin, monesti joukkueen vanhat kokeneet pelaajat olivat sitä mieltä, että se on reitti päästä porukkaan, että ihan fyysisestikin olet suhteessa heidän kanssaan.

Entisen maajoukkuejalkapalloilijan mukaan vanhempien naispelaajien kanssa oli suhteissa monia silloisia nuoria tyttöjä, jotka seurustelevat nykyään miesten kanssa.

– Minun aikanani, mitä itse näin, se oli aika rajua toimintaa. Joskus vanhemmat pelaajat halusivat kämppikseksi hotellihuoneessa nuoren, vasta joukkueeseen tulleen tytön. Tietenkään en tiedä, mitä siellä suljettujen ovien takana on tapahtunut, mutta monet näistä nuorista pelaajista ovat nykyään heterosuhteissa. Silloin he kuitenkin seurustelivat näiden pelaajien kanssa vuosikausiakin. 

Lisää aiheesta jutun pääkuvan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja