Ex-kunnanjohtaja vankilaan talousrikoksista – demarivaikuttajalla oli rahakas kaksoisrooli senioritalojen valmistamisessa

Tuomio julistettiin tunnustamisoikeudenkäynnin jälkeen.

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut entisen demarivaikuttajan ja Säynätsalon entisen kunnanjohtajan Pentti Tossavaisen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen talousrikoksista. Tossavainen myös määrättiin viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Tuomio julistettiin maanantaina tunnustamisoikeudenkäynnin jälkeen.

Tossavaista, 74, syytettiin muun muassa törkeästä avustuspetoksesta, törkeästä petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta, väärennyksistä, törkeästä veropetoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hän aiemmin kiisti osan syytekohdista.

Sittemmin Tossavainen suostui asian käsittelyyn tunnustamisoikeudenkäynnissä ja yhtyi syyttäjän tuomioesitykseen.

Tunnustamismenettelyn myötä syyttäjä sitoutui vaatimaan lievennettyä rangaistusta.

Kyse epäselvyyksistä kerrostalojen rakentamisessa

Tuomiosta aiemmin uutisoineen Keskisuomalaisen mukaan Tossavaisen avustaja, asianajaja Tero Lakka kertoi oikeudenkäynnissä, että paine kasvoi kevään aikana niin suureksi, että teot päätettiin pitkän harkinnan jälkeen tunnustaa.

– Asia meni jo tutkimusvaiheessa julkiseksi ja olen ollut yli kolme vuotta julkisuudessa rikollisena, Tossavainen sanoi oikeudessa Keskisuomalaisen mukaan.

Asiassa on kyse kerrostalojen rakentamisessa ilmenneistä epäselvyyksistä, joista Ylen MOT uutisoi jo vuonna 2018.

MOT:n mukaan Tossavaisella oli senioritalojen rakennushankkeessa kaksoisrooli. Hän toimi vuokrataloja rakennuttaneen Säynätsalon työväenyhdistyksen johtajana ja laskutti samalla tuntuvaa palkkiota rakennusprojektin konsultoinnista, MOT kertoi.

Tossavainen pyysi viime vuoden maaliskuussa eroa Jyväskylän kaupungin luottamustoimistaan henkilökohtaisten syiden takia. Hänet vapautettiin huhtikuussa varavaltuutetun sekä kaupunginhallituksen varajäsenen tehtävästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja