Ex-jengipomo: "Vein Aarnion aloitteesta puhelimen Turun jengitilojen terassilaudoituksen alle"

Entinen United Brotherhood -pomo Keijo Vilhunen kertoi hovioikeudessa, että toimitti muoviin käärityn puhelimen Turun United Brotherhood -jengitilojen alle Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion aloitteesta.

Syyttäjän käsityksen mukaan Aarnio on pyrkinyt lavastamaan Vilhusen kanssa muun muassa puhelimen avulla United Brotherhoodin rivijäsentä satojen kilojen huumejutun päätekijäksi eli Pasilan mieheksi.

Sekä Vilhunen että Aarnio ovat kiistäneet lavastuksen. Vilhunen sanoo ajatelleensa, että Aarnio on halunnut puhelimella pitää yhteyttä johonkin.

–  Tietysti mietin, että keneen se on yhteydessä, Vilhunen sanoi oikeudessa.

Vilhunen sanoo, että ei kysynyt tarkempaa syytä puhelimen toimittamiseen. Hän sanoo kuitenkin, että kertoi Aarniolle tarkasti puhelimen paikan. Tarkoitus oli piilottaa puhelin ensin tilojen sisälle, mutta ketään ei tällöin sattunut olemaan sisällä tiloissa.

–  Laitoin sen terassilaudoituksen alle oikealle puolelle ovea.

Syyttäjä kummasteli, eikö Vilhusta kiinnostanut puhelinta viedessä, kenelle puhelin oli tarkoitus toimittaa. Vilhunen sanoi asian kiinnostaneen, mutta hänen mukaansa sitä ei kannattanut kysellä Aarniolta.

Aarnio-juttuun löytyi uusia raskauttavia todisteita 2:20

Kertoi myös liivimiesten lähettämisestä asianajajan toimistolle

Vilhunen kertoi kuulemisessaan myös, että lähetti Aarnion toimesta liivimiehet huumausaineiden vastaanottamisesta tuomion sittemmin saaneen yrittäjän asianajan toimistolle. Vilhusen mukaan tarkoitus oli saada mies muuttamaan kertomustaan oikeudessa.

–  Aarnio tavattiin ja hän sanoi silloin, että vääriä ja syyttömiä ihmisiä on kaapissa syytteessä tai jotain, Vilhunen muisteli oikeudessa asian taustoja.

Aiemmin sekä yrittäjä että United Brotherhoodin jäsen ovat kertoneet, että yrittäjä olisi painostettu vaihtamaan kertomustaan. Miehen olisi pitänyt heidän kuvauksen mukaan sanoa, että United Brotherhoodin jäsen olisi varoittanut yrittäjää huumetynnyrien vastaanottamisesta. Myös tämän tarkoitus oli syyttäjän mukaan saada jengin jäsen näyttämään huumejutun päätekijältä Aarnion sijaan.

Käräjäoikeus tuomitsi sekä Aarnion että Vilhusen oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Lisäksi Aarnio tuomittiin käräjillä törkeästä ja Vilhunen perusmuotoisesta todistusaineiston vääristelemisestä.

Kokonaisuudessaan Aarnio sai käräjillä 10 vuotta vankeutta muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Myös Vilhunen sai kymmenen vuotta vankeutta törkeistä huumerikoksista ja edellä kuvatuista syytteistä. Molemmat hakevat tuomioon muutosta hovissa.

Aarniolla on lisäksi lainvoimainen kolmen vuoden tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta.

Lue myös:

    Uusimmat