Ex-gangsteripomo Vilhunen: Välitin tietoja Volkan Ünsalin murhahankkeesta Jari Aarniolle

Tiesikö Jari Aarnio etukäteen murha-aikeista? MTV kertoo, miksi ex-huumepoliisille vaaditaan murhatuomiota 9:37
Katso myös video: tiesikö Jari Aarnio etukäteen murha-aikeista? MTV Uutiset Livessä ruodittiin viime vuonna, miksi ex-huumepoliisille vaaditaan nyt murhatuomiota.

Entinen gangsteripomo Keijo Vilhunen myöntää toimineensa vuonna 2003 Helsingin huumepoliisin tietolähteenä. Vilhunen kertoo saaneensa tietää hankkeesta Volkan Ünsalin murhaamiseksi, ja on välittänyt tiedot yhteyshenkilölleen poliisissa, Jari Aarniolle.

Vilhunen ja huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ovat syytteessä vuonna 2003 tapahtuneesta Volkan Ünsalin murhasta. Syytteiden mukaan Vilhunen järjesteli murhaa ja Aarnio oli tietoinen siitä, mutta peitteli hanketta.

Vilhusen kirjallisen vastauksen mukaan hänen käsityksensä oli se, että hänen Aarniolle välittämät tiedot käynnistävät massiivisen poliisioperaation, jossa tiedossa olevat tekijät otetaan tiiviiseen tarkkailuun ja tekijät otetaan kiinni ennen kun he ehtivät rikoksensa tehdä. 

Vilhusen mukaan Aarnio kertoi, että tietojen perusteella on käynnistetty telekuuntelu ja tarkkailu. 

”Vilhunen oli järkyttynyt ja vihainen kun kuuli, että murha on kaikesta huolimatta päässyt tapahtumaan. Hän ei voi käsittää sitä, että poliisi ei ole toiminut niin tehokkaasti, että rikos olisi estetty”, vastineessa todetaan.

”Hän on voinut luottaa siihen, että poliisi estää murhan. Itsellään hänellä ei siihen keinoja ollut, mutta hän vakuuttui, että poliisi käyttää kaikki keinot asian selvittämiseen ja rikoksen estämiseen.”

Vilhunen kiistää murhajärjestelyt ja sanoo siis toimineensa aivan päinvastoin.

Järjesti saunatapaamisen

Vilhunen kertoo vastauksessaan, että hän on murhan tapahduttua myös edistänyt rikoksen selvittämistä.

Hän järjesti muun muassa saunaillan Hotelli Hesperian saunatiloissa, mistä antoi etukäteen tiedon Jari Aarniolle. Poliisi järjesti tilakuuntelun saunaan.

”Tilaisuuden tarkoitus oli saada osallistujat kertomaan murhasta ja siitä mihin ruumis oli piilotettu. Tilakuuntelutallenne onkin ollut keskeisenä näyttönä muun muassa Raimo Anderssonia vastaan, ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen”, vastauksessa todetaan.

Vilhunen välitti Aarniolle myös muita tietoja, jotka edistivät tutkintaa.

Ûnsalin murhasta elinkautisen saaneet Jani Leinonen ja sittemmin tapettu Raimo Andersson ovat kertoneet Vilhusen roolista murhan järjestelijänä. Vilhusen mukaan kyse on kostosta, koska hän paljastui Aarnion huumeoikeudenkäynnissä poliisin tietolähteeksi.

Vilhusen mukaan hänen päästään oli luvattu 150.000 euroa, mutta rahan kanssa oli vaikeuksia. Sen takia hänelle päätettiin järjestää elinkautinen.

Lue myös:

    Uusimmat